IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kuo megint a jövő évi MacBookokról regélt

A TFI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az Apple 2021-ben két újratervezett MacBook Prót és 2022-ben egy új MacBook Airt tervez kiadni. Természetesen Mini-LED-es kijelzővel és Apple Silicon chipekkel felszerelve.

Újabban úgy tűnik, a pletykákat már „befektetőknek szóló kutatási feljegyzéseknek” hívják, mert hogy megint innen indul minden információ forrása. Tehát Kuo a legutóbbi befektetőknek szóló kutatási feljegyzésében azt részletezte, hogy 2021-ben várhatóan két teljesen új formavilággal érkező MacBook Pro modell érkezhet a kínálatba, 2022-ben pedig egy új „megfizethető” ‌MacBook Air‌ várható. ‌Mindez Apple Silicon‌ chipekkel és Mini-LED kijelzőkkel turbózva. Nagyon úgy tűnik, hogy ez egy korábbi jelentés pontosítása lehet, melyben eddig az volt a verdikt, hogy az újratervezett MacBookok 2021 végén indulnak.

Forrás: TCL

Kuo továbbá úgy véli, hogy az Apple képes lesz kompenzálni a Mini-LED panelek okozta megnövekedett költségeket, mert az ‌Apple Silicon‌ chipek költsége lényegesen alacsonyabb, mint az Intel processzoroké.

Az előrejelzések szerint az új Apple Mini-LED kijelzőkkel ellátott készülékek is jóval magasabb érdeklődést váltanak ki. A TFI Securities 2021-re 350%-kal, 2022-re 450%-kal módosította volumen előrejelzéseit. Feltételezzük, hogy az Apple 2021-ben 10-12 millió Mini-LED-es készüléket, 2022-ben pedig 25-28 milliót értékesíthet. Ezen pedig igazán az Episar nyerhet, jelentős nyereséget realizálva, melynek eredményeként a vállalat várhatóan az Apple egyetlen Mini-LED-szállítója lehet.

Az elkövetkező három évben a Kuo optimista forgatókönyve szerint a MacBook értékesítések jelentősen, 100%-kal nőnek, az évenkénti akár 35 millió darabot is elérhetik, köszönhetően az Apple Silicon térnyerésének és a frissített terveknek.

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó