IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Letöltésmenedzselő funkcióval bővülhet a Chrome Androidon

Úgy tűnik, a Google háza táján, mostanában nagyon össztűz alatt van a Google Chrome. Múlt héten arról érkeztek hírek, hogy a Maces asztali verzió kerül optimalizálásra, most pedig az Android mobilos verzió kaphat egy teljesen új funkciót a letöltése menedzselés terén.

Jöhet a „letöltés később” opció az androidos készülékek számára. A gyakorlatban ez at jelenti, hogy amikor csak lehetőség van rá, akkor az összes letöltésvezérlő alkalmazást elfelejthetjük, mert már a Chrome-ban is megadható lesz egy specifikus dátum és időpont, amikor a letöltés megkezdődhet.

Egyelőre nem kell túl sokat gondolkodnunk, ha egy-egy fájl letöltésére adjuk a fejünket. Per pillanat csak az azonnal letöltést választhatjuk vagy azt, hogy amikor készülékünk Wi-Fi hálózatot fog, akkor induljon meg a letöltés.

Ehhez érkezik hamarosan a dátum és időpont megválasztásának lehetősége. Amivel gyakorlatilag a Chrome natívan tudja kilőni azt a tényezőt, ami miatt a felhasználók többsége más letöltésmenedzselő alkalmazás után néz.

A Chrome 86 Canary-ban már el is érhető flagek közt tesztre a funkció. Ja szeretnéd te is kipróbálni akkor:

  • Nyisd meg a Chrome-ot
  • Látogasd meg a chrome://flags oldalt
  • Keress rá az „Enable download later” opcióra és állítsd Enabled-re a státuszát
  • Indítsd újra a böngészőt

Mi egyelőre még nem jártunk osztatlan sikerrel, 1-2 alkalommal sikerült rábírnunk a böngészőt, hogy lehetőséget biztosítson a letöltési idő megválasztására.

Hiánypótól vagy még sosem okozott gondot a letöltés időzítése?

Forrás és borítókép: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó