IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már a 2021-es iPad Próról szólnak a hírek

Régi-új Apple hírforrások fogtak össze, a L0vetodream és choco_bit néven ismert Twitteres szivárogtatók egymást túllicitálva hoznak híreket a jövő évi modellekről.

A14X chip, 5G-s kapcsolat és miniLED-es kijelző is került a jövő év második negyedévében napvilágot látó – legalábbis így híresztelt – új iPad Prókba.

A L0vetodream álnéven élő és alkotó, egyébként egyre biztosabb híreket kieregető szivárogtató szerint a jövő évi iPad Pro modelleket már a Qualcomm Snapdragon X55 modemével szerelheti. Ez egyaránt lehetővé tenné a mmWave és sub 6GHz-es kapcsolatot is.

A mmWave egyfajta 5G-s frekvencia, ami ultragyors kapcsolatot tesz lehetővé kisebb távolságok esetén. Ez nagyvárosokban lehet ideális. Míg a sub-6GHz-es 5G technológia eggyel lassabb, mint a mmWave, viszont nagyobb távok esetén is megbízhatóan működik, nagyobb, kevésbé sűrűn lakott területek esetén sokkal ideálisabb.

Forrás: Telekom

Nyilván ez nálunk annyira nem kulcsfontosságú. Magyarországon, de megkockáztatom, hogy Európa legnagyobb részén, még ha el is tévedsz, pár óra gyaloglással egy irányba előbb utóbb-lakott területre érsz. Amerikában viszont szép számmal akadnak olyan területek, ahol nem tudsz csak úgy átintegetni a szomszédnak, mert annál eggyel messzebb lakik. Mondjuk annyira, hogy az odavezető autóúton közben háromszor megy el percekre a térerő.

Ugyanez az X55-ös modem kerülhet egyébként idén az iPhone 12-es szériába is. Hogy aztán pontosan mi várható, azt nem tudni. Mert bár az Apple és Qualcomm mostanában már öribarik, úgy tudni, a vállalat már fejleszti saját 5G technológiát kezelő chipjeit. Valamikor az év során már fel is vásárolták az Intel modemekkel foglalkozó részét.

Bár Kuo és Prosser is nagyon hallgat mostanában – lehet Prosserre szájkosarat tett az Apple (?) – az A14X, 5G és miniLED értesülések nem a legújabbak, ezekről már korábban az ő forrásaikból is lehetett értesülni. Meglátjuk… Én az idei évben, de lehet, hogy jövőre sem vennék semmire mérget…

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó