IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Valódi CES-sel indulhat a 2021-es év

Azt már megszokhattuk, hogy idén semmi sem úgy alakul, mint ahogy azt elvártuk volna. Abba is bele kellett törődnie az összes tech rajongónak, hogy az idei évben a legtöbb nagyobb rendezvény időpontját ide-oda tologatják a szervezők és csak virtuális formában lehet részt venni a kurta-furta eseményeken. Azért ez mégsem az igazi.

A CES (Consumer Electronics Show) szervezője a CTA (Consumer Technology Assosication) gondolt egy nagyot és bátrat. Meghirdették Las Vegasba, 2021. január 6. és 9. közé az év egyik legnagyobb tech expóját NEM virtuális formában. Nyilván ezt még óriás fenntartásokkal kell kezelni.

Forrás: CES

Egyes teóriák szerint a vírus mostani hulláma még télre is kitarthat, van aki szerint már híre-hamva sem lesz a betegségnek jövőre és akadnak, akik második hullámtól tartanak az elkövetkezendő télen.

Ettől függetlenül jelen állás szerint a jövő évet Vegasban a CES nyithatja, természetesen erős óvintézkedések közepette. Kevesebb kiállító, nagyobb tér és távolságok, folyamatos takarítás és fertőtlenítés, érintésnélküli fizetési lehetőség, rendszeres testhőmérséklet ellenőrzés és orvosi felügyelet.

Meg kell hagyni, bátor húzás volt a bejelentés a szervezettől, hiszen több helyen is megszellőztették, hogy az idei év elején még megtartott – akkor ugyan még sokat nem tudtunk a világjárványról – giga esemény melegágya lehetett Las Vegasban a fertőzésnek, hiszen a világ minden tájáról fogadtak vendégeket.

Emellett persze annak sem kell aggódnia, aki még nem mer utazni vagy nem lapul helyből párszázezer extra forint a zsebében egy vegasi hosszú „hétvégéhez”. A legtöbb bejelentést és bemutató természetesen online is figyelemmel lehet majd követni.

Te részt vennél ennyi ember közt? – Forrás: DW

Bár a szervezők erősen kötik az ebet a karóhoz, hogy egy ilyen tech volumenű rendezvény nem lehet kizárólag online esemény, a legjobb szándékkal sem lehet kizárólag azt feltételezni, hogy ennek ne egyszerű materiális okai lennének. Egy ilyen show-t kihagyni, pláne a meghirdetés után lelőni óriási pénzekbe kerül és óriási bevételkieséseket okoz.

Lehet a CTA-nál már tudnak valamit a jövőre nézve? Vagy csak ennyire bevállalósak lennének? Ha tehetnéd, részt vennél a rendezvényen?

Forrás és borítókép: CES 

Kapcsolódó cikkeink

AR élménnyel erősít a jövő heti Apple bemutató meghívója

Anikó

Kamu lehetett a márciusi Apple esemény híre, de akkor mi lesz áprilisban?

Anikó

Gurman: Nem lesz semmilyen márciusi Apple esemény

Anikó