IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már a Samsung is AirTag-szerű trackert gyártana

Pedig az AirTag még a kanyarban sincs…

A Samsung a Galaxy Note20 sorozat bemutatásakor jelentettebe a SmartThings Find funkció érkezését is. A vállalat akkor elmagyarázta, hogy új alkalmazása hogyan találhat derítheti fel kompatibilis Galaxy termékek pontos helyét. Most az is kiderült, hogy a dél-koreai cég egy AirTag-szerű nyomkövetőn is dolgozhat.

Samsung Galaxy Smart Tag Indonesia Telecom Certification
Forrás: Ceragon Networks

A Galaxy Smart Tag névvel és EI-T5300 modellszámmal ellátott új készülék létezését egy indonéz telekommunikációs tanúsítvány bizonyította. A neve alapján elképzelhető, hogy a Samsung egy apró objektumkövetőn dolgozik. Nem ez lenne az első alkalom, hiszen a vállalat két évvel ezelőtt már bemutatott egy LTE-képes nyomkövetőt SmartThings márkanév alatt.

Az is logikus lépés lenne a vállalattól, ha az új SmartThings Find funkciót implementálnák az újonnan érkező nyomkövetőbe. Általában az intelligens trackerek Bluetooth-kapcsolattal rendelkeznek, de simán lehetséges, hogy a Samsung további csatlakozási funkciókat, például UWB, LTE és GPS funkciókat adhat a készülő nyomkövetőjéhez, különösen azért, mert a vállalat már gyártott egy nyomkövetőt beépített LTE-vel és GPS-szel még 2018-ban.

A Tile népszerűségét tekintve állítólag már az Apple is dolgozik ilyen eszközön. Érdekelne egy Tile-szerű nyomkövetőt a Samsungtól vagy ez is csak kapufa lesz? 

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó