IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már megválaszthatod mennyi kényes tartalmat szeretnél látni Instagramon

Az Instagram bejelentette az Kényes tartalom szabályozása nevű új funkciót, amely lehetővé teszi a 18 év feletti felhasználók számára, hogy kiválasszák, több vagy kevesebb érzékeny tartalmat szeretnének-e látni. 

A funkció az Instagram beállítások oldalán, a Fiók > Kényes tartalom szabályozása menüpont alatt érhető el. A felhasználók választhatnak az „Engedélyezem”, a „Korlátozás (alapértelmezett)” vagy a „Még több korlátozása” között.

  • Engedélyezés: Több olyan fényképet és videót láthatsz, amely felkavaró vagy sértő lehetnek.
  • Korlátozás (alapértelmezett): Láthatsz néhány fényképet és videót, amely felkavaró vagy sértő lehet.
  • Még több korlátozása: Kevesebb olyan fényképet és videót láthatsz, amely felkarvaró vagy sértő lehet. 

Az Instagram azt mondja, hogy nagyobb kontrollt ad a felhasználók által a Felfedezés oldalon látott fotók és videók felett.

Szerény véleményem szerint az embereknek képesnek kell lenniük arra, hogy az Instagramot olyan élménnyé alakítsák, amilyet szeretnének. Elkezdtünk ebbe az irányba mozdulni olyan eszközökkel, mint például a kommentek kikapcsolásának lehetősége vagy annak korlátozása, hogy valaki ne léphessen kapcsolatba veled az Instagramon… Ez az új funkció az érzékeny tartalmak feletti kontrollt biztosítja. Dönthetsz úgy, hogy a dolgokat úgy hagyod, ahogy vannak, vagy beállíthatod az Kényes tartalmak szabályozását, hogy többet vagy kevesebbet láss bizonyos típusú érzékeny tartalmakból.

Az Instagram szerint az új funkció egyetlen kivétele, hogy az „Engedélyezés” opció nem lesz elérhető a 18 év alattiak számára az alkalmazásban.

Forrás: 9to5Mac

A vállalat megismétli, hogy ettől még nem engedélyezi a gyűlöletbeszédet, a zaklatást vagy más olyan tartalmakat, amelyek veszélyt jelenthetnek az emberek számára.

Az érzékeny tartalmakra úgy gondolhatsz, mint olyan bejegyzésekre, amelyek nem feltétlenül sértik a szabályokat, de potenciálisan felzaklathatnak egyeseket – például szexuálisan szuggesztív vagy erőszakos tartalmú bejegyzésekre.

Az Instagram nemrég egy másik új funkciót is elindított a beállítások oldala alatt. A Security Checkup segít a felhasználóknak abban, hogy biztonságban tartsák fiókjaikat. A múlt héten pedig a vállalat furcsa módon egy új banner tesztelésébe kezdett, amely a Facebook használatára emlékezteti az embereket.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Priváttá válhatnak a 16 éven aluliak Instagram fiókjai

Anikó

Új iOS-widgeten dolgozik az Instagram

Anikó

TikTok-szerűvé válhat az Instagram

Anikó