IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új iOS-widgeten dolgozik az Instagram

Úgy tűnik, az Instagram egy új funkción dolgozik az iOS-felhasználók számára. A közösségi hálózat ezúttal egy új kezdőképernyő widgetet szeretne bevezetni, hogy a felhasználók könnyedén válthassanak a fiókok között, ha két vagy több profiljuk van bejelentkezve ugyanazon a készüléken.

Az új funkciót először Alessandro Paluzzi fejlesztő fedte fel, aki arról ismert, hogy a Facebook tulajdonában lévő alkalmazások rejtett funkcióit tárja fel.

Mint Paluzzi megmutatta, az új widgetet csak közepes méretben kínálják, és legfeljebb négy különböző Instagram-fiókot tud megjeleníteni. Bár a fejlesztő nem osztott meg több részletet, a felhasználók valószínűleg bármelyik fiókot elérhetik majd, ha csak rákoppintanak a widgetben.

Természetesen, mivel ez még fejlesztés alatt áll, a widget végleges változata lehet, hogy több méretben és más elrendezési lehetőségekkel is elérhető lesz. Az is elképzelhető, hogy az Instagram még azelőtt leselejtezi az új widgetet, mielőtt egyáltalán kiadná a nagyközönségnek, bár ez jelenleg valószínűtlennek tűnik.

Jelenleg azoknak a felhasználóknak, akiknek két vagy több Instagram-fiókjuk van bejelentkezve ugyanazon a készüléken, először meg kell nyitniuk az Instagram alkalmazást, majd a profil ikonjára koppintva és lenyomva kell tartaniuk a fiókmenü megjelenítéséhez. A profil ikonra való dupla koppintással is könnyedén válthatnak a fiókok között.

Múlt hónapban Paluzzi elárulta, hogy az Instagram egy új, “Exclusive Stories” nevű funkción is dolgozik, amely a Close Friends-hez hasonlóan fog működni, azok számára elérhető, akik exkluzív tartalmakat szeretnének értékesíteni. Ez valószínűleg válasz az OnlyFans platform hatalmas sikerére és a Twitter Super Followjára, amely ugyanezzel a megközelítéssel még idén érkezik. Az Instagram később megerősítette, hogy valóban dolgozik ezen az új funkción.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Priváttá válhatnak a 16 éven aluliak Instagram fiókjai

Anikó

Már megválaszthatod mennyi kényes tartalmat szeretnél látni Instagramon

Anikó

TikTok-szerűvé válhat az Instagram

Anikó