IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Masszív frissítést kapott a Logic Pro X

Tegnap az Apple kiadta a „Logic legnagyobb frissítését a Logic Pro X megjelenése óta”. A frissítésben többek közt helyet kapott a Live Loops professzionális verziója, valamint átgondolták a sampling egész folyamatát és új beat-making eszközökkel is bővült a hangok palettája.

A Live Loops segítségével Macen a Logic felhasználók mostantól már nem csak lineáris formában készíthetne zenét. A különböző loopok, sample-ök és felvételek új fajta rácsra helyezhetők, így sokkal egyszerűbbé téve azok kezelését real time.

Forrás: Apple Newsroom

A Remix FX pedig különböző effektekkel és filterekkel látja el a Live Loopokat, amiket szintén real time lehet alkalmazni. A Logic Remote app pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók párosítsák iPhone-ukat vagy iPadjüket a gépükhöz, extra multi-touch felületként használva az okoseszközöket.

Egy új szerkesző eszköz is bemutatkozott: a Step Sequencer. Ennek segítségével programozhatók a dob ütések, basszus és zenei részek egy olyan új interfészen, amit az Apple „classic drum machine workflows” névre keresztelt. A Step Sequencer kombinálja a mintázatokon alapuló zene készítését különböző szerkesztési eszközökkel, úgy mint sebesség, ismétlés, stb.

Az új Sampler az EXS24 plug-in redesignolt változata, ami oda vissza kompatibilis és lehetővé teszi sample-ök hozzáadását az alkalmazáson belül, Finderből, a Hangjegyzetek alkalmazásból vagy élő felvételből.

Mind a Logic Pro X 10.5 és a Logic Remote 1.4 frissítése elérhető a meglévő felhasználók számára ingyenesen vagy megvásárolható 72 990 Ft-ért az App Store-ból.

Forrás és borítókép: Apple Newsroom

Kapcsolódó cikkeink

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Már letölthető a macOS Ventura

Anikó

Jöhet a macOS Ventura régebbi Macekre is

Anikó