IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkezett az Apple MagSafe Duo töltője!

Az Apple kedden végül elérhetővé tette a MagSafe Duo 54 990 Ft-os töltőt, mely egyesíti az iPhone-okhoz gyártott MagSafe töltőt egy Apple Watch töltőkoronggal.

A MacRumors újságírói persze azonnal górcső alá vették az új szerzeményt. És persze a maradt a legnagyobb kérdés: megéri ennyiért?

Az Apple először októberben mutatta be a ‌MagSafe‌ Duót az új ‌iPhone 12‌ modellek mellett, de a keddi megjelenéséig teljesen homály fedte az indulás dátumát. Most viszont végre felkerült a Store-ba is, az Apple itthon 1 napos szállítást ígér.

A ‌MagSafe‌ Duo fehér anyagból készült, szétnyithatós kivitelben. Az egyik felében van egy ‌MagSafe‌ töltő, mely mágnesesen kapcsolódik az ‌iPhone 12‌ modellekhez, míg a másik feléhez tartozik egy Apple Watch töltőkorong. 

Forrás: MacRumors

Azt hozzá kell tennünk, hogy bár rendszerint a legtöbb kontextusban az iPhone 12-t említik és említjük a MagSafe töltő kapcsán, azonban a Duo töltő, iPhone 8-ig visszamenőleg minden, vezeték nélküli töltést támogató készülékkel kompatibilis, sőt az AirPods 2. verzióját és a Prót is lehet vele tölteni.

Az Apple Watch töltőkorong két állásban is használható: laposan vagy felállítva, így Ébresztőóra (Bedside) módban is töltheted a Watchod, de a ‌MagSafe töltő továbbra sem felállítva, hanem fekve marad. A kialakítás egyszerű és letisztult, és könnyedén összecsukható, ami nagyszerű utazótöltővé teszi a Duót. Az majd kiderül mennyire ráncolódik hajtogatás közben és állítólag az összes porcicát imádja magára szívni.

Forrás: MacRumors

Mindenesetre első blikkre a MagSafe Duo egy egészen tisztességesen megkonstruált töltőnek tűnik, de muszáj kompromisszumokat is kötni a vásárláskor. Az ára tényleg borsos, nincs hozzá töltőfej és még töltési korlátai is vannak.

Alap esetben egy 20 W-os töltőfejjel önmagában akár 15 W-os teljesítménnyel is töltheted az iPhone-od, de ugyanez a 20 W-os töltőfej a MagSafe Duo töltőhöz csatlakoztatva már csak 11 W-ot tud leadni. A 27 W-nál nagyobb töltőkből ki lehet paszírosni 14 W-ot, de a 15-ös „álomhatárt” (haha) sehogy sem lehet vele megugrani. Csak jelzés értékűen, a 20 W-os fej 7990 Ft, a 30 W-os pedig 19 990 Ft az 54 990 Ft-os töltőpad mellé. Jó matekozást!

Forrás: MacRumors
Személyes véleményem: ha presztízsből vásárolod a töltőt, akkor úgyis mindegy mennyibe kerül, vedd meg. Ha viszont a hatékonyságra is törekszel és számít, hogy mennyi pénzért mit kapsz, akkor én megvárnám külsős gyártók mit tesznek le az asztalra. 30 000 Ft-os kategóriában már egész jó dolgokat lehet venni, kábellel, töltőfejjel és gyorstöltéssel együtt.
Anikó

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó