IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Trumpnak csak akkor jó a TikTok, ha megveszi a Microsoft

Ha a kínaiak lopják az adatokat az rossz, ha az amerikaiak az jó.

Donald Trump és a TikTok vesszőfutása volt az elmúlt hét híre, ugyanis az amerikai elnök kijelentette, hogy betiltja az alkalmazást az országában. A kínai ByteDance vállalatcsoport kezében lévő népszerű platformnak csaknem egymilliárd felhasználója van és kétmilliárd letöltése, viszont elég sok támadás éri őket, hogy adatokat tulajdonítanak el. Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter szerint az alkalmazás egyenesen a kínai kommunista párt kezébe juttatja az információkat. Tőlük pedig eléggé tart Trump is, elég csak arra gondolnunk, amikor a Huawei és ZTE ellen vezetett be szankciókat.

A legújabb áldozata a TikTok, ami az elmúlt években lett borzasztó népszerű. 15 másodperces vicces kis videókból áll az egész platform (már ami tényleg „minőségi kontent”, és nem agyonsminkelt 14 éves lányok lenge ruházatban történő tátogása és vergődése a kamera előtt), de nemrég az iOS 14 őket is lebuktatta, hogy lopkodják a vágólapra másolt szöveget.

Talán az iOS botrány tett be Trumpnak, vagy talán csak tényleg mindennek utána megy, ami Kínához köthető, de kijelentette még múlt héten, hogy vége van a TikToknak Amerikában. Aztán minden valószínűséggel aludt rá egyet és átgondolta, hogy az rossz, ha a kínaiak lopkodják az amerikaiak adatait, de az már kevésbé, ha ezt amerikaiak teszik, így azt mondta neki az rendben lenne, ha amerikai kézben lenne a vállalat.

Trump és a Tik Tok a hét kálváriája – Forrás: BangkokPost

Közben a Microsoft is kiadott egy nyilatkozatot miszerint a TikTokban elképesztő üzleti lehetőségek vannak, és rengeteg munkahelyet tudna teremteni Amerikában. Kifejezték szándékukat a TikTok felvásárlására, aminek minden bizonnyal nagyon örült Trump, ugyanis adott nekik 45 napot a tárgyalásokra, addig még békén hagyja az appot. Szeptember 15-ig kell megegyezniük az adás-vételről, amennyiben létrejön. Sok a kérdőjel még az egész projekttel kapcsolatban, ugyanis egyelőre csak arról van szó, hogy a Microsoft működtetné a TikTokot Amerikában, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon, de a világ többi felén ugyanúgy a ByteDance.

A Microsoft kijelentette, hogy akármi is lesz, abban biztosan lehetnek a fent említett országok állampolgárai, hogy biztonságban lesznek az adataik. Mármint ezt nem úgy kell érteni, hogy nem lopkodják el, de azt ígérték amerikai szervereken maradnak az információk, és ahogy érzékelik, hogy más ország szervereire kerülnek, törlik azokat.

Te fenn vagy TikTokon? Megérintete, ha nálunk betiltanák?

Forrás és borító: AndroidPolice

Kapcsolódó cikkeink

Böngészőben futtatható Windows verzióval rukkolt elő a Microsoft

Anikó

Jobs mindig képes volt valami meglepőt alkotni

Anikó

Néhány dolgot elleshetne a Windows 11-től a macOS is

Anikó