IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mégis csak követheti az Apple példáját a Samsung a töltőadapterek terén?

Totális öngólt lőhetett a Samsung azzal, hogy kifigurázta az Apple-t, amiért az már nem csomagol hálózati töltőadaptert és fülhallgatót az új készülékei mellé. Most úgy tűnik, az dél-koreai óriás követheti az Apple példáját az új Galaxy S21 értékesítése során.

A SamMobile által begyűjtött pletykák és koreai sajtóértesülések szerint a Samsung kifejezetten fontolgatja, hogy mind a töltőt, mind pedig a fülhallgatót eltávolítja okostelefonjai dobozából, kezdve a Galaxy S21-gyel. De akadnak olyan források is, akik szerint csak a fülhallgatót veszik ki, a töltő egyelőre még maradhat.

Egy ilyen lépés az Apple-höz hasonlóan előnyös lehetne a Samusung számára is. Ha nem csomagolának több töltőt és fejhallgatót a dobozba, kevesebb e-hulladék keletkezne, csökkenne a környezetre tett negatív hatás és és a termelési költségeknek is jót tenne ez a lépés. De ezt már tövig rágtuk az Apple esetében.

Ha mindez igaz, akkor egy felől tök jó, más felől viszont irtózatosan kínos az egész a Samsung számára. Az október 13-i Apple esemény után, amikor a cupertinói mamut bejelentette a töltős mizzériát, a Samsung elkezdte ekézni az Apple-t egy lightos marketing kampány keretében, mellyel azt domborították ki, hogy bezzeg az ő termékeikhez minden tartozék jár. 

Mondjuk nem ez lenne az első alkalom, hogy a koreaiak elkezdik roastolni az Apple-t, aztán lekövetik a példájukat, az iPhone 7 esetében hiányzó jack-csatlakozónál is ugyanígy jártak el, aztán a Galaxy Note 10-ből meg helyből kikapták ők is a 3,5 mm-es csatlakozót.

A történelem megint ismételné önmagát, az Apple pedig „okosabb” lenne ismét mindenkinél?

Forrás: SamMobile

Borítókép: Forbes

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó