IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Azt írta 185 cm magas? Ellenőrizd le az iPhone LiDAR szkennerével!

Nem csak a fotózáshoz nagyon hasznos a technológia, de tárgyak pontos méretét is meg lehet vele határozni.

A LiDAR (Light Detection and Ranging) az új iPhone 12 Pro és az iPad Pro új kiegészítője és segítségével háromdimenziós modell jön létre arról, amire irányítjuk. Ez lehetővé teszi a sokkal kifinomultabb kibővített valóság alkalmazását, valamint a gyorsabb fókuszt és a jobb bokeh funkciót nyújt a portréfotókban, mivel a kamera pontosan tudja, milyen távol vannak a háttérelemek egymástól.

A felhasználók szerint azonban az Apple Mérés alkalmazásával kiegészítve, képes arra is az érzékelő, hogy pontosan megmérje valaki magasságát. A Mérés egyébként alapból is nagyon jól működik az én XS-emen, a vonalzón csak 1 centit tévedett, de ez betudható a kezem remegésének is.

Bezavarhat a kalap – Forrás: Medium

A magasságméréshez először meg kell nyitnunk a Mérés alkalmazást az iPhone 12 Pro (vagy a 2020 iPad Pro) készülékünkön. Ezután győződjünk meg arról, hogy az a személy, akit mérni szeretnénk, teljesen a keretben van. Ezen a ponton a Mérés alkalmazásnak észre kell vennie a személyt, és meg kell adnia a magasságát automatikusan.

A mérés nem mindig 100% -ban pontos, de nagyon közel van. Megtéveszthetik ugyanis olyan apróságok, mint a haj alakja, ha kalapot viselsz és a helyszín és belerondíthat. A Mérés alkalmazás az iOS 12-ben debütált, és tapasztalatok szerint még LiDAR nélkül is lenyűgözően pontosnak bizonyult.

Az alkalmazás metrikus vagy angolszász egységekben jelenítheti meg az eredményeket, és a Beállítások között válthatunk a számunkra használt mértékegységre.

A LiDAR viszont elsősorban a fotózáskor lesz sűrűn használt az átlagemberek számára, akik nem akarnak semmilyen teret berendezni vagy méricskélni. Austin Mann utazófotós megállapította, hogy a LiDAR szkenner sokat segít a kamera fókuszálásában gyenge fényviszonyok mellett. Az éjszakai mód számítási varázslójának, a jobb OIS-nek, a gyorsabb ISO-nak és természetesen a LiDAR-nak köszönhetően az esti portrék is élesek és meglepően színesek.

Az biztos, hogy innentől ha randira készülsz, legyen az egy jó kis Facebook Dating által összehozott találka, már amikor sétál feléd, leellenőrizheted, hogy igazat írt-e a magasságáról.

Te szoktad használni a Mérés alkalmazást?

Forrás és borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

A MagSafe töltő horgászathoz is kiváló választás

Anikó

Van pénz lóvéra: Amerikában az iPhone 12 Pro Max a legnépszerűbb 5G-s modell

Nagy Deborah

Az iPhone 12-széria kamerájával kérkedik az Apple

Zsolt