IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Lecsaphat a Netflix a potyalesőkre

Megvan az a szitu, amikor szakítás után még évekig az exed Netflixét nézed sunyiban? Nem, persze, hogy nincs, mert senki nem csinál ilyet. Ezeknek a „senkiknek” tehet keresztbe a Netflix éppen tesztelés alatt álló újítása.

A The Streamable információja szerint a Netflix lecsaphat azokra a felhasználókra, akik külön háztartások között osztják meg a jelszavakat. Néhány Netflix-előfizető üzenetet kapott arról, amikor éppen belépni készültek az appba. hogy nagyon úgy tűnik, nem élnek együtt a fióktulajdonossal. Validálják a fiókjukat vagy fizessenek elő maguk.

“Ha nem a fiók tulajdonosával él együtt, akkor saját fiókra van szüksége a tartalmak további megtekintéséhez” – olvasható a figyelmeztető üzenetben. Innen a felhasználókat arra kérik, hogy validálják a belépést e-mail vagy SMS ellenőrző kóddal, vagy regisztráljanak egy külön Netflix-fiókot.

Nyilván ez nem teljesíthetetlen feladat, de a potyázókat tökéletesen meg lehet vele szűrni.

A Netflix a The Streamable-nek elmondta, hogy a teszt célja annak biztosítása, hogy a Netflix-fiókokat használó emberek jogosultak legyenek a szolgáltatás használatára. Arra azonban nem született válasz, hogy a figyelmeztetés IP-cím vagy valamilyen más azonosító alapján jelenik-e meg.

A Netflix szolgáltatási feltételei igazából megtiltják az előfizetőknek, hogy megosszák jelszavukat a háztartásukon kívüli emberekkel, de számtalan felhasználó szegi meg a szabályt nap, mint nap. Pedig ugyebár mindenki elolvassa mindig az egész TNC-t és be is tartja… 

Greg Peters, a Netflix termékvezetője még 2020-ban elmondta a The Wall Street Journalnak, hogy a Netflix figyeli a jelszavak megosztását, de akkor még nem terveztek lépéseket tenni az ügyben.

Az egyidejűleg használt eszközök száma már alapból korlátozásra került. A 2490 Ft-os Alap csomag egyetlen eszközre korlátozza a streamelést, míg a 3190 Ft-os Standard csomag már két eszközön történő filmezést tesz lehetővé. De a 3990 Ft-os Prémium díjcsomag is csak négy eszközt engedélyez. Lesz itt még nemulass!

Forrás: The Streamable

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Jelszómegosztási lehetőségen dolgozik a Netflix

Anikó

Mostantól rendszeresen rangsorolja legnépszerűbb tartalmait a Netflix

Anikó

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Anikó