IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Melyik 2021 legnépszerűbb emojija?

A július 17-én, szombaton esedékes Emoji Világnap előtt az Adobe közzétette éves mélyreható tanulmányát a legújabb emoji trendekről. A világszerte élő felhasználók válaszai alapján készült jelentés a legnépszerűbb emojikról, a felhasználók által értékesnek tartott emojikról, a három legjobb és legrosszabb emojiról randizáskor, a legmotiválóbb emojikról a munkahelyen és még sok másról ad képet.

A 2021-es Emoji-jelentés elkészítéséhez az Adobe 7000 embert kérdezett meg az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Franciaországból, Japánból, Ausztráliából és Dél-Koreából. Paul Hunt, az Adobe munkatársa osztotta meg az eredményeket:

Forrás: Adobe
Forrás: Adobe

Meglepődtem és örültem a felmérés során tett felfedezéseknek, különösen annak, hogy a válaszadók mennyire lelkesedtek az emojikért, mint kifejezési eszközért. A felmérés egy kulcsfontosságú kérdésre is választ adott, amely az emojiknak a digitális kommunikációban betöltött jelentős szerepére vonatkozott: a nagy többség azt állította, hogy az emoji arra készteti őket, hogy több empátiát érezzenek mások iránt, ami biztató adat.

Amellett, hogy sok válaszadó szerint az emojik segítenek az empátiában, a tiszteletben, a befogadásban és az érzelmek kifejezésében, a tanulmányból kiderült az öt legkedveltebb emoji:

Forrás: Adobe

Amikor a munkahelyről volt szó, a felmérés szerint ezek voltak a legmotiválóbb emojik:

Forrás: Adobe

A flörtöléshez/randizáshoz ezeket választották a három legjobbnak és a legrosszabbnak:

Forrás: Adobe

A tanulmány összes eredményét az Adobe teljes jelentésben nyálazhatod át.

Borítókép: Adobe

Kapcsolódó cikkeink

Az iOS 14.5-tel már a fejhallgató emoji is úgy fog kinézni, mint az AirPods Max

Nagy Deborah

217 szuper PC emoji érkezik iPhone-ra 2021-ben

Nagy Deborah

Új emojikkal ünnepelhetjük az emojik hatodik világnapját!

Anikó