IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mindenki számára ingyenesen elérhetővé válik a Google Meet

Javier Soltero a Google alenöke a mai napon bejelentette, hogy ingyenessé és mindenki számára elérhetővé teszik a Google Meetet, a vállalat videokonferencia hívások lebonyolítására alkalmas prémium szolgáltatását.

A Meet fejlesztésébe már éveket öltek a Google-nél, ezzel olyan szolgáltatást létrehozva, melyet nemcsak magánszemélyek és cégek, hanem oktatási intézmények és állami szervek is használhatnak. Ergo, nem egy Zoomról van szó, ami még az édesanyád születési anyakönyvi kivonatát is kilopja használat közben.

Forrás: Google

A Google Meet eddig is kifejezetten jó alternatíva volt többfős meetingek levezénylésére, mivel a hang mellett könnyedén váltogathatsz a webkamerád képe és a bemutató között, amiben a teljes képernyőd, vagy akár csak a böngésző adott tabjának megosztásához adhatsz engedélyt. Emellett meetingeket időzíthetsz és integrálhatsz a naptárba, felvételeket készíthetsz. Gyakorlatilag minden benne van, ami egy több résztvevős hívás közben igényként felmerülhet, akár csak egy szimpla megbeszélésen.

Eddig azonban egy G Suite email címről kellett indítani (ez a Google cégeknek tervezett email szolgáltatása, mi magunk is ezt használjuk és legtöbb ügyfelünknek is ezt javasoljuk). A mostani bejelentés lényege, hogy a Google ingyenesen elérhetővé teszi a szolgáltatást minden felhasználója számára, így egy hagyományos gmail.com email címmel is indíthatunk majd beszélgetést.

Az egyetlen megkötés, hogy ingyenes használat mellet a beszélgetések időtartama 60 percre limitált, azonban szeptember 30-ától ez is megszűnik.

Használata pedig pofonegyszerű. Amellett, hogy a Meet lehetőség helyből beépül a Gmail felhasználói felületébe, természetesen más úton is elérhető a felület. Böngészőből látogass el a meet.google.com felületre, ahol csak egyszerűen be kell jelentkezned Gmailes vagy céges e-mail címeddel, nem kell hozzá semmit telepítned, nem kell plug-in sem. De használhatod az iOS vagy Android alkalmazást is, hogy kapcsolatba lépj a többiekkel.

Forrás: Google

Ha számodra nem elérhető még a Meet, akkor se csüggedj, az alábbi űrlap kitöltésével azonnal értesítést kaphatsz a frissítésekről.

Forrás: The Keyword

Borítókép: Google

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az őszi bejelentések fele októberre tolódhat

Anikó

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó