IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Most bárki feltörheti a Rolls-Royce titkos kódját!

Oké, kell hozzá néhány százezer dollár, meg egy kis mázli, hogy lehessen egy új Rolls-Royce Wraith Kryptosod, de onnantól már tényleg kezdődhet a kódfejtés!

Egy remek, azonban kissé költséges játékra invitálja használóit az egyik legelegánsabb, legpatinásabb autómárka. Az ugyanis kétségtelen, hogy amint kiejtjük a szánkon a Rolls-Royce-t, azonnal hatalmas kastélyok, talpig öltönyös úriemberek, teát szürcsölgető, méregdrága táskát markolászó hölgyek és saját sofőrök jutnak eszünkbe. Legalábbis még csak véletlenül sem Mátrix-jellegű számsorok, kódok, titkosított üzenetek.

Forrás: Rolls-Royce

A Rolls-Royce most ezt a kettőt ötvözte, a Wraith nevű kupé ugyanis egy egyedi kollekciót kap, méghozzá Kryptos Collection elnevezéssel. A modell különlegessége, hogy egy titkosított kódot rejtettek el benne, melyek alapvetően dizájnelemként funkcionálnak, ám a hozzáértő szemek akár végig is göngyölíthetik azok másodlagos jelentését. Erre a kriptográf megjelenésre utal az autó neve is: Kryptos. A jelek a Spirit of Ecstasy-nál (a Rolls-Royce híres emblémája) kezdődnek, majd a fejtámlán, az ajtó borításán és több, előre nem közölt helyen folytatódnak. Például a karosszéria egyes elemein is, ahol a jelek csak bizonyos szögben, bizonyos fényviszonyok közepette látszódnak.

A feltűnő jeleken túl további egyedi jegyeket is kapott a Kryptos: az autó Delphic Grey nevű sötétszürke fényezése antracit alapú, melybe kék és zöld gyöngyház-csillámokat kevertek. Az utastérben Kryptos Green az árnyalat, mely a kárpitot borítja, a felső rész pedig egy különleges mintázatot kapott, mely remekül passzol a Mátrixos beütéshez. Mindez egyébként a Rolls-Royce dizájnerének, Katrin Lehmann-nak a munkája, aki rejtjelekben való elmélyültségét régóta szerette volna valahol kamatoztatni, és szerencséjére ennek teret is adhatott a Kryptos-szal.

Hogy mennyire exkluzív a játék? A sima Wraith 330 000 dollár, átszámítva 100 millió forint, ehhez képest a Kryptos egyértelműen drágább lesz, egyelőre nem tudni mennyivel. Mindössze 50 darabot készítenek belőle, hogy egy valóban egyedi élményt biztosítsanak azok számára, akik valóban eljutnak a megfejtésig. Addig a megfejtésig, amit egyelőre egyetlen ember ismer, a tervezője. Még a vezérigazgató, Torsten Müller-Ötvös sem tudja azt, a kódhoz csupán annyi köze van, hogy az ő széfjében, egy lezárt borítékban hever a megoldás.

A bátor kódfejtők a márka applikációján, a Whispers-en keresztül adhatják le a tippeket, bár abban a Rolls-Royce-nál sem biztosak, egyáltalán érkezik-e majd helyes válasz. Arról pedig egyelőre nem is érkezett információ, mit kap az, akinek sikerült felderítenie a titkot. Igaz, valószínűleg számára a tudat, hogy ő oldotta meg, sokkal többet ér majd, mintsem egy újabb méregdrága tárgynyeremény.

Forrás: Business Insider

Játszanád ugyanezt egy Vitarával?

Kapcsolódó cikkeink

Miért ragaszkodik még mindig az Apple az okosautó projekthez?

Anikó

Összefogott a Hyundai és az NVIDIA

Zsolt

Extra újdonsággal érkezik az elektromos Mustang

Szarka