IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mutatjuk, hogy lehet számlapot változtatni és vérnyomást mérni a Galaxy Watch3-on!

Elképesztő mennyiségű watch face áll rendelkezésünkre a Samsung új óráján, amivel garantáltan minden hangulatunkhoz újat állíthatunk be. Ha pedig idegesnek érezzük magunkat, vérnyomást is mérhetünk vele. Érkezett két oktatóvideó, ami bemutatja a teendőket.

Ha nemrégiben sikerült beszerezned a Samsung Galaxy Watch3-at, akkor elsőre talán nem egyértelmű, hogy hogyan kell rajta számlapot változtatni. Mivel ez az egyik legmenőbb dolog egy okosórában, hogy az éppen aktuális ruháinkhoz lehet igazítani a kinézetét, a Samsung 50 000 számlappal készült.

Az óra alapból is nagyon mutatós, sikerült egy keskeny, elegáns testet tervezni a Samsungnál. Az ehhez társítható gyakorlatilag végtelen számlaplehetőség pedig segít abban, hogy amikor kell, csinos legyen az óra, amikor pedig edzünk, akkor sportos. Azonban sok felhasználónak nem volt elsőre egyértelmű, hogy hogy is kell átállítani a kinézetét.

Ahogy a videóban is látszik, először hosszan meg kell nyomni az éppen aktuális számlapot, majd oldalt az ujjunkkal tudunk pöccintgetni a gyűrűn, hogy melyik tetszik. Ha elértünk a kedvencek végére, akkor felajánlja a Galaxy Store opciót, ahonnan rögtön le is tölthetjük azt, ami tetszik. Természetesen kicsit egyszerűbben megy a Galaxy appból a telefonunkon, de ha gyorsan kell egy meeting előtt a hétvégi bulizós számlapot lecserélni egy elegánsra, akkor jó dolog, hogy magán az órán is van erre lehetőségünk.

A GalaxyWatch3 egyik legjobb újítása, hogy mér vérnyomást is, amit szintén nem egy nagy mutatvány előhozni. Először is győződjünk meg arról, hogy letöltöttük a Samsung Health Monitor applikációt, és készítettünk egy profilt. Ezután a gyűrűt kell forgatnunk az óra oldalán, hogy felhozza magától a vérnyomásmérés funkciót.

Hogy mennyire pontos egy csuklón pihenő óra vérnyomásmérője? A Samsung szerint annyira azért nem pontos, hogy a mutatott eredményekhez optimalizáljuk magunktól a gyógyszerfogyasztásunk. Arra is figyelmeztetnek, hogy 30 perccel azelőtt, hogy vérnyomást mérnénk ne fogyasszunk koffeint, alkoholt vagy nikotint, és ne is mozogjunk komolyabban ebben a fél órában. Ha pedig terhes az illető, akkor abszolút ne használja a Galaxy Watch3 vérnyomásmérő funkcióját, ugyanis az információk pontossága ebben az esetben létfontosságú.

A pontossághoz szintén elengedhetetlen, hogy az órához beszerezzünk egy mandzsettát, amit az órával ellentétes oldalon kell viselnünk. A teszt közben pedig nem szabad sem mozogni, sem pedig beszélni. Ha kész a mérés, még 2 további lehetőséget javasol a Samsung, majd az adatainkat eltárolhatjuk az alkalmazásban, hogy lássuk a konkrét görbénket. Még arra is van lehetőségünk, hogy az adatokat elküldjük egy személynek, például a háziorvosunknak.

Természtesen, mint mindenre, a vérnyomásmérés funkcióra is várnod kell kishazánkban, meg úgy egyébként a világ szinte minden táján, kivéve, ha éppen Dél-Koreából olvasol minket. De, ami késik…

Te bíznál egy okosóra vérnyomásmérésében, vagy inkább szerzel egy klasszikusat a célra?

Forrás: PhoneArena
Borító: Engadget

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó