IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem lehet többé ugrálni a YouTube videókereső sávjával

A véletlen kihagyások csökkentésére vezette be a Google a változást, ami nem engedélyezi többé, hogy ugráshoz a keresősávot használjuk.

Pár éve vezette be azt a YouTube, hogy már a kijelző teljes szélességében lehetett navigálni az alsó „progress bar” sávon. Ez azt eredményezte számos felhasználónál, hogy nagyon könnyen félre nyomtak, például amikor a teljes képernyős módra szerettek volna nyomni, véletlen a keresősáv végére sikerült.

Ezt a frusztráló élményt szerette volna orvosolni a Google azzal, hogy megakadályozza, hogy a sáv reagáljon az egyszeri koppintásokra. Mostantól ugyanis, ha szeretnénk ugrálni a videóban, akkor hosszan ott kell tartanunk az ujjunkat és csúsztatnunk kell azt a kereséshez.

Olyan, mintha csak egy bug lenne az újítás – Forrás: AndroidPolice

Ez sokak számára ismerős megoldás lehet, ugyanis ez alapértelmezett az iOS YouTube alkalmazásban. 2018-ban még Androidon is elérhető volt, de akkor úgy döntöttek a fejlesztők, hogy mást próbálnak ki. Akkor vezették be, hogy a droidos telefonokon a keresősávra kattintva is lehessen navigálni, ne csupán a csúszkás megoldással. Mostanra sikerült rájönniük, hogy hagyni kellett volna a régi rendszert.

Persze a népnek ez sem volt elsőre jó, elözönlötték a negatív kommentek a Google támogatási fórumait és a Reddit oldalát is. Ugyanis az új funkció elsőre úgy tűnik, mint egy bug és rengetegen hibának érzékelték az újítást. A videó érintésre egy pillanatra pufferol, anélkül, hogy mozogna az idősávban. Ráadásul semmi nem jelzett nekik előre, hogy ez egy új feature.

Androidon persze mindig van lehetőség visszatérni egy korábbi verzióhoz, ha idegesítőnek találjuk az újítást, de persze nem érdemes, hiszen egyéb jó új funkciókból is kimaradunk, a biztonsági kockázatokat pedig ne is említsük.

Nálatok frissült már Androidon a YouTube?

Forrás: AndroidPolice
Borító: MSPower

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó