IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nincs Haptic Touch funkció értesítésekhez az iPhone SE-n

Számomra az egyik legjobb funkciója a Haptic Touchnak, hogy a feloldott zárolási képernyőn azonnal interakcióba léphetek a különböző értesítésekkel, pl. válaszolhatok egy-egy üzenetre. Na, ez az új SE-ben nincs. Szégyeeen… Ding.

Csak úgy, mint a jelenlegi iPhone felhozatal legtöbb tagjába, az iPhone SE-be sem került beépítésre a 3D Touch funkció. Aggodalomra semmi ok, van helyette viszont Haptic Touch. Viszont kicsit biceg a dolog, mivel a zárolási képernyőn található értesítések esetében nem működik a hosszan nyomás.

Forrás: Cellphones

A többi eszköz esetében, ha hosszan érinted meg a kijelzőt egy-egy értesítésen, akkor egy előnézeti képet kaphatsz annak tartalmáról, illetve a legtöbb esetben valamilyen további lépésre is lehetőséged van, például válaszolni egy üzenetre.

Azonban, ha az új iPhone SE-ről van szó, akkor csak a legfrissebb értesítések esetén van lehetőséged erre, zárt képernyőn vagy az Értesítési Központban nem tudod ezt a nézetet megjeleníteni. Csak akkor tudod megnézni az értesítés tartalmát, ha elhúzod az ujjad a kijelzőn és a Megtekintés gombra nyomsz.

Bár furcsának tűnhet, de nem egyedülálló esetről van szó. Az iPhone XR megjelenése esetén, mely az első eszköz volt, melyben a 3D Touch-ot Haptic Touch-ra cserélte az Apple, szintén nem volt elérhető kezdetben az értesítések előnézete. Azonban ott később egy szoftver frissítés esetében orvosolták a dolgot.

Gondolhatnánk, hogy semmi gond, az SE esetében is majd megoldják így a problémát, azonban Matthew Panzarino szerint a TechCrunch-tól ez nem bug. (Hanem feature, pontosabban annak a hiánya.) Mondjuk egész érdekes lenne, ha ezt a hibát kétszer követnék el véletlenül. De ki tudja. Reméljük a legjobbakat…
Forrás: 9to5Mac

Borítókép: Slashgear

Kapcsolódó cikkeink

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Anikó

M2-es MacBook Pro, miért ne?

Anikó

Új iPhone SE és iPad Air a láthatáron

Anikó