IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Óriási iPhone-keresletre számít az Apple idén ősszel

Egy keddi jelentés szerint az Apple ősszel várhatóan piacra dobott következő generációs iPhone-ja előtt a vállalat nagy keresletre számít, és arra kérte a gyártókat, hogy 2021-re akár 90 millió darabot is készítsenek elő.

Az Apple terveit ismerő forrásokra hivatkozva a Bloomberg keddi jelentése szerint az Apple megrendelései arra utalnak, hogy a vállalat megnövekedett keresletre számít, ahogy a világ kilép a COVID-19 korlátozásokból.

Piaci becslések szerint az Apple mintegy 75 millió iPhone-t szállít a piacra dobás időpontja és az év vége között. Ha a jelentés pontos, a megrendelési volumen gyarpodása 20%-os növekedést jelentene az előző évhez képest.

Forrás: 9to5Mac

A szállítási volumeneken túl a jelentés számos iPhone 13-as hardveres pletykát is felelevenít, amelyeket Ming-Chi Kuo és más iparági bennfentesek már hónapokkal ezelőtt megszellőztettek.

A jelentés szerint az idei iPhone-család – D16, D17, D63 és D64 kódnéven – az iPhone 12-vel 2020-ban bevezetett dizájnt viszi tovább néhány apró módosítással. Az Apple állítólag legalább egy modellnél tervezi bevezetni az első alacsony hőmérsékletű polikristályos oxid (LTPO) iPhone-kijelzőt, amely lehetővé teszi a spektrumot átfogó, változó képfrissítési sebességet. Az LTPO hardvert várhatóan nagy hatékonyságú IGZO (indium-gallium-cink-oxid) technológia kíséri majd.

Az Apple jelenleg LTPO megoldást használ az Apple Watchban, hogy megkönnyítse a hordozható készülék állandóan bekapcsolt képernyőjének működését. Korábbi pletykák szerint az Apple 2021-re két iPhone-ban is felhasználja az LTPO technológiát, amelyek mindegyike támogathatja az Apple 120 Hz-es ProMotion funkcióját.

A jelentés emellett jobb optikát és csökkentett TrueDepth notchot is említ. A zoom optikát kifejezetten említik, bár Ming-Chi Kuo elemző nemrég megjelent jelentése szerint a felső kategóriás iPhone-ok számára előnyös lesz az érzékenyebb nagylátószögű kamera és az autofókusz az ultraszéles lencséknél.

Az Apple munkája az iPhone TrueDepth notchjának karcsúsításán szintén jól dokumentált, a témával kapcsolatos jelentések még januárból származnak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bloomberg forrásai arra számítanak, hogy a képernyőméretek változatlanok maradnak, az 5,4 és 6,1 hüvelykes alapváltozatokat 6,1- és 6,7 hüvelykes Pro modelleket kísérik.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó