IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az LG mobiloknak még mindig nincs gazdája, miközben az Instagram az étkezési zavarral küzdőket támogatná

Hamarabb jöhet az összehajtható Google Pixel, mint gondolnánk

Tavaly egy belső Androidos dokumentációból kiderült, hogy a Google 2021-ben egy “passport” kódnevű összecsukható telefonon dolgozik. A telefont a negyedik negyedévben a “Made by Google” eseményen mutatkozhat be.

Az új jelentés szerint a Samsung Display jelenleg összehajtható OLED paneleket fejleszt a Google, a Xiaomi és az OPPO számára is. Az összecsukható Pixelnek várhatóan 7,6”-es főképernyője lesz, csakúgy, mint a Samsung Galaxy Z Fold 2-nek. A kijelző méretén kívül azonban a jelentés nem árul el mást az eszközről.

Forrás: The Elec

Még idén elindul a Spotify HiFi

A Spotify bejelentette a Spotify HiFi elindításának tervét, amely végre lehetővé teszi a veszteségmentes zenei streaminget.

A Spotify állítása szerint új HiFi üzemmódja lehetővé teszi a “CD-minőségű” hang lejátszását a támogatott eszközökön és a Spotify Connect-képes hangszórókon. A vállalat egyelőre nem részletezte a HiFi mód bitsebességét és kodekjét. Jelenleg az Ogg Vorbist használnak asztali és mobil eszközökön, valamint az AAC-t a webes lejátszóban.

Forrás: Spotify

Az LG okostelefon részlegére még mindig nem akad vevő

Az LG a múlt hónapban jelentette be, hogy okostelefon-üzletének jövője többesélyes. Minden opció terítékre kerül, ideértve az eladást is. Állítólag a márka már több céggel is tárgyalt, de azóta az egyik legkiemelkedőbb érdeklődő is visszalépett.

A Korea Times, dél-koreai hírforrás szerint az LG és a vietnami székhelyű VinGroup körülbelül egy hónapos tárgyalás sorozat után befejezte az LG Mobile Communications részlegének eladásáról folytatott egyeztetéseit.

A helyzetet ismerő források azt állítják, hogy a VinGroup alacsonyabb árat kínált, mint amire az LG-nél számítottak, ezért a vállalat most úgy döntött, hogy nem alkuszik meg és másik vevőt keres.

Forrás: Korea Times

2025-re megduplázódhat az App Store bevétele

Global consumer spending will reach $270 billion on the App Store and Google Play by 2025

A legújabb Sensor Tower jelentés szerint az App Store 2020-as ugrásszerű növekedése a karantén alatt valószínűleg nem lassul a következő öt évben sem. Az elemzőcég előrejelzései szerint az App Store bevételei évi 185 milliárd dollárt érhetnek el a következő fél évtizedben. Összehasonlítás képpen a 2020-as rekord bevétel „csak” 72 milliárd dollárt jelentett. 

2025-re a nem játékos alkalmazásokból származó bevételek meghaladhatják a játékokból származó bevételt. Eddig a játékok tették ki az App Store-ba érkező összegek nagy részét. Például tavaly a játékok 48 milliárd dollárt hoztak a konyhára, míg a nem játékos alkalmazások 24 milliárd dollárt tettek ki.

Ugyanebben az időszakban a Sensor Tower úgy gondolja, hogy a Google Play bevétele a jelenlegi 39 milliárd dollárról 85 milliárd dollárra nőhet. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazásokból befolyó összeg – ideértve a prémium appokat, alkalmazáson belüli vásárlásokat és az előfizetéseket is – 2025-re elérheti a 270 milliárd dollárt Androidon és iOS-en együttesen. Ez közel 2,5-szerese annak, amit a felhasználók 2020-ban költöttek. Az Apple az ötéves előrejelzés szerint évente hozzávetőlegesen rádupláz a Google-re.

Forrás: Sensor Tower

Az Apple lenyomta a Samsungot a világ legnagyobb okostelefon értékesítője címért folyó versenyben

Az 5G-s iPhone-ok piacra dobása az Apple-t öt év után először a globális okostelefon-gyártók rangsorának tetejére emelte, még annak ellenére is, hogy világszerte minden eladás lelassult a pandémiának köszönhetően.

A Gartner kutatócég szerint az Apple 2020 utolsó három hónapjában csaknem 80 millió telefont adott el az iPhone 12-es szériájának piacra dobását követően, megelőzve a Samsungot, így 2016 óta először a világ legnagyobb okostelefon-gyártója lehetett.

Forrás: The Financial Times

Indul a Disney+ Star csatornája

Disney+ introducing Star | Disney UK
Forrás: Disney+

A Disney+ ma elindította felnőtteknek szánt Star csatornáját a meglévő előfizetők számára Európában, Ausztráliában, Új-Zélandon és Kanadában. A Star magába foglalja a Disney Television Studios, FX, 20th Century Studios és 20th Television tartalmait, amely inkább a felnőtteket célozza meg, szemben a minden korosztály számára érdekes Disney+-szal.

A Star a hatodik márka, amelyet a Disney+ égisze alatt dobtak piacra, a Marvel, a Pixar, a Star Wars, a National Geographic és a Disney mellett. A kínálatban pedig 75 sorozat és 280 film is megtalálható.

Forrás: Disney+

Legalább négy éven át érkezhetnek a biztonsági frissítések a Samsung Galaxy készülékekhez

Nagyon úgy tűnik, a Samsung megpróbál felzárkózni az Apple-höz, már, ami a régebbi készülékek szoftveres támogatási idejét jelenti. A vállalat azt ígéri, a Galaxy termékek a kiadás után legalább négy éven keresztül megkapják a biztonsági szoftverfrissítéseket.

Az Apple szoftververziói általában egy sor régebbi eszközt támogatnak, melyeket a vállalat már nem értékesít. Például az iOS 14 még támogatja az iPhone 6S-t is, amit 2015-ben adtak ki. 

Fontos megjegyezni, hogy a Samsung új ígérete csak a biztonsági frissítésekre vonatkozik, nem pedig az Android OS frissítésekre.

Forrás: Samsung

Több forrás is arra utal, hogy érkezhet a Mini-LED-es kijelzővel szerelt iPad Pro

Már jó egy éve érkeznek a Mini-LED-es iPad Próról szóló jelentések, amelyek közül szinte mindegyik kifejezetten a 12,9”-es modellről szólt. Ugyanez a hír járja most a legfrissebb beszállítói lánctól érkezett információk közt is. 

Bevezetés tekintetében már nem ennyire konzisztensek az értesülések, akad aki kezdetben 2020 negyedik negyedévét jelezte előre, de újabban az idei év első vagy második negyedéve is játszik.

Forrás: Digitimes

Az Instagram új funkciókat jelent be az evészavarokkal küzdő felhasználók támogatására

Az Instagram új funkciókat indít, melyek segíthetik a felhasználókat, valamilyen negatív testkép zavar vagy étkezési zavar miatt szenvednek.

Korábban az Instagram szabályzata minden olyan tartalom megjelenítését korlátozta, amely étkezési rendellenességekben szenvedő felhasználókat triggerelhet. Az új irányelv ezt azzal egészíti ki, hogy több szakértő által készített tartalmat kíván megjeleníteni, amikor az emberek a témához kapcsolódóan keresnek.

Forrás: Facebook

Az Apple-nek már nincs meg az egykori vezető, Scott Forstall telefonszáma

Forrás: MacRumors

Az Epic látszólag nem elégszik meg azzal, hogy hét órán keresztül vegzállta az Apple vezérigazgatóját, Tim Cookot. A vállalat ugyanezt akarja tenni az egykori iOS-es SVP-vel Scott Forstallal is. Akit eddig nem tudtak beidézni, mert az Apple ebben sajnos nem tud segíteni, hiszen már nincs meg nekik a telefonszáma.

Az Epicnek március 10-ig van ideje, ha addig nem tudnak kapcsolatba lépni Forstallal, akkor elveszítik a kikérdezés jogát.

Forrás: Foss Patents

Borítókép: PhoneArena

Kapcsolódó cikkeink

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó

M2-es és M1-es iPad Pro – mi változott?

Anikó

Új, M2-es iPad Prókat mutatott be az Apple

Anikó