IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Tanulj angolul játékosan a magyar fejlesztésű Xeropannal! – interjú

Egy debreceni csapat készíti, játékos módon tanít a szintednek megfelelően, nagyságrendekkel olcsóbb mint egy nyelvtanár, és Androidon és iOS-en is elérhető. Ismerd meg és próbáld ki ingyen a nyelvoktatás Sirijét!

Azt gondolom, manapság egyre több ember ráébred, hogy a jó iskola mellett kiemelten fontos, hogy életünk végéig folyamatosan képezzük magunkat is. Erre pedig az egyik legjobb eszköz a mindig kezünk ügyében lévő okostelefonunk.

Forrás: SourceCon

Gyakorlatilag nincs olyan feladat a világon, amit ma ne lehetne pár YouTube videóból megtanulni, és ha elég ügyesek, bátrak és felkészültek vagyunk, magunk elvégezni a “szakemberek” helyett (az idézőjel például az építőipar némely jeles képviselőjének szól…). Persze ehhez például elengedhetetlen pár alapkészség, köztük a minél jobb angol tudással.

Aki nincs olyan szerencsés helyzetben, hogy jó tanárai voltak vagy épp a kényszer vitte rá a nyelv gyors felszedésében, annak azért kicsit nehezebb dolga van. Korábban a privát nyelvtanárok voltak az egyik leghatékonyabb mód, mostanra ezeket pedig már képesek lehetnek részben vagy egészben felváltani a nyelvtanulós appok.

Ezek közül nektek most a magyar fejlesztésű Xeropant szeretnénk bemutatni, illetve a csapatból Attilával készült interjúnkat. Évek óta kedvenc cikkeink közé tartoztak a magyar iOS fejlesztők sorozat részei, akiket akkor is örömmel mutattuk be, ha épp egy kisebb, kezdeti projektről volt csak szó. Most azonban egy tényleg jól sikerült appról beszélünk, amire méltón lehet büszke a fejlesztőgárda.

A Xeropan team – Forrás: Xeropan

Ráadásul két napja átestek egy designfrissítésen, amit már a weboldalon és az Androidos appon láthatunk, és nemsokára az iPhone tulajdonosok is élvezhetik majd.

Bár kipróbáltuk és elnyerte tetszésünk, nem azt szeretnénk bemutatni képernyőképekkel, hogyan működik. Erre lehetőséged van magad is megtenni, és mivel a játékosítás (gamification) számos elemét használják benne, jobb móka lesz számodra, mint az én elbeszélésemet olvasni. Ha még mindig nem érzel késztetést, hogy letöltsd az appot és felmérd a saját szintedet (tényleg vagy annyira jó, mint gondolod?), olvasd el a csapatból AlGharawi Attilával, az egyik alapítóval készített interjúnkat, amiben

IThon. hu: Szia Attila! Először is szeretnénk gratulálni az apphoz, szerintünk nagyon jól sikerült! Mesélnél kicsit arról, hogyan jött létre a Xeropan ötlete, mennyi idő volt megvalósítani és mekkora csapat áll mögötte?

Attila AlGharaw: Sziasztok! Nagyon örülünk, hogy bejött nektek a Xeropan! Én magam nyelvtanár vagyok, 10 évig vállalkozóként vezettem saját nyelviskolámat. Egy sikeres üzletember iratkozott be az iskolánkba, aki 20 éves tanulás után addig nem tudta hagyományos módszerekkel tökéletesíteni tudását.

Vele közösen eszeltük ki, hogy a nyelvtanítást megreformáljuk és megalkotjuk a nyelvoktatás Sirijét. Így indult el a Xeropan. Egy ilyen app elkészítése nem kevés munkába kerül. A legfrissebb Xeropan lassan 1 éve elérhető és mind a mai napig egy kis debreceni csapat áll mögötte.

IThon.hu: A nyelvtanulás nem igazán új terület, miben tudtok ti mást adni a konkurenciához képest?

A. A.: A mai felgyorsult világunkban egyre többen választanak modern nyelvtanuló applikációkat hogy képességeiket saját idejükben tudják fejleszteni, így a mobil piacon valóban sok alkalmazás elérhető. Egyik sem nyújt ugyanakkor olyan hatékony és mély tananyagot, mint a Xeropan. Naponta ha a tanulók 20 percet tanulnak, akkor összesen 3 évnyi tanulást biztosít a Xeropan alapfoktól felsőfokig (A1-C1).

Továbbá, mi nem csak kifejezéseket tanítunk, hanem egyszerre a tanuló összes képességét, olvasását, írását és beszédét is fejlesztjük. Ez utóbbi elérésében segít egyik legfontosabb feljesztésünk a beszéd gyakorlás funkció, amelyen keresztül a felhasználóink mesterséges intelligencia által vezérelt chatbotokkal beszélgethetnek.

Ezek nem csak egy előre megírt beszélgetést mondanak el, hanem valódi nyelvtanárként segítenek, ki is javítanak, amikor szükséges. Ezek mellett kiemeli a Xeropant az érdekes időutazásról szóló történet is, ami keretbe foglalja a tanulást.

IThon.hu: Mit láttok, mennyire nyitottak az emberek a tanulós appokra? Ma már szerencsére számos módszerrel képezhetjük magunkat – iskolák, magántanárok, videók, cikkek és most már appok is -, milyen típusú embereknek ajánljátok elsősorban az olyan appokból tanulást, mint a Xeropan?

A. A.: Manapság mindenkinek van okostelefonja, ami rengeteg mindenre jó. Egyre többen ismerik fel, hogy ezeken az eszközökön tanulni is lehet, és ez rendkívül hasznos időtöltés lehet akár egy 10 perces kávészünet keretében is. Mindenkinek szívesen ajánljuk aki épp kezdi, vagy gyakorolni szeretné az angol nyelvet hiszen ingyenesen elérhető. A Xeropant különösen azoknak akik komolyan szeretnének nyelvet tanulni saját idejükben bármikor, és nem érik be felületes tudással.

IThon.hu: Azt látom, hogy a gamification/játékosítás kiemelt figyelmet kapott nálatok az app teljes tervezésében. Máshol is látok hasonló változásokat. Szerintetek mennyire lesz fontos a játékosítás a közeljövő oktatásában?

A.A.: Az oktatásban talán a legfontosabb szempont a motiváció. Nem meglepő ezért, hogy a legtöbb alkalmazás a gamifikációra épül, hiszen ez az, ami a leginkább motiváló az emberek számára.

Mindannyian szeretnénk, ha az életben elért teljesítményeinkért is pontokat kapnánk nemde? A jövőben ez a felismerés óriási előrelépést jelenthet az oktatás minden területén, hiszen erre az egyre gyakrabban használt online felületek kiváló lehetőséget nyújtanak. Példának okáért mi is épp egy tanároknak szánt verzión dolgozunk, amivel a Xeropan a hagyományos oktatásban is helyettesíteni fogja a tankönyveket.

IThon.hu: Milyen földrajzi piacokon látjátok elsősorban, hogy szükség van az olyan appokra, mint a Xeropan?

A. A.: Az angol nyelv oktatása kiemelt fontosságú minden nem angol anyanyelvű országban, elvégre egy nemzetközi nyelvről beszélünk. Természetesen vannak olyan helyek, ahol az emberek nagy szükségét érzik a hagyományos oktatás mellett a digitális módszereknek. A Xeropan a világ több mint 160 országában jelen van, de a főbb piacaink: Magyarország, Franciaország, Németország, Ausztria, Svájc, Spanyolország, Olaszország és Szaúd-Arábia.

IThon.hu: Milyen korosztálynak készült a Xeropan?

A. A.: Szigorúan nullától 100 éves korig. 🙂 Viccet félretéve a Xeropan mindenkinek készült, hisz a színes grafika mögött komoly tananyag bújik meg. Sok felhasználónk idős, nemrég egy 100 éves néni üzent nekünk, hogy nagyon szereti az appot és örül hogy ma már ilyen egyszerűen kezdhet nyelvet tanulni. Ugyanakkor vannak érettségizőink, nyelvvizsgázóink és sokkal fiatalabbak is akik szeretnék az iskolai tanulmányaikat megtámogatni. A Xeropannal bármely korosztály elkezdhet tanulni, hisz elég egy érintőképernyős telefon hozzá.

IThon.hu: Ha kiszámolom, hogy ez az app mennyivel olcsóbb, mint például egy magántanár, akkor azt látom, hogy sokkal szélesebb körnek elérhető így a tanulás. Mégis, az emberek alapvetően nem szeretik a fizetős appokat. Ti miért döntöttetek az ingyenes + PRO verziók mellett, és mennyire népszerű a Xeropan PRO?

A. A.: Pontosan ahogy említed, hogy minél szélesebb körnek elérhető legyen. Egy ingyenes appot bárki letölthet akár kíváncsiságból is, viszont reméljük hogy a tananyagunk mélységével és minőségével sokakat meggyőzünk, hogy előfizessen a PRO funkcióinkra.

Forrás: Xeropan

Az app alapvetően rengeteg ingyenes anyagot tartalmaz, és nagyon kevés dologban korlátozzuk a tanulókat, viszont azok akik komolyan foglalkoznak vele a PRO funkciókon keresztül olyan dolgokhoz jutnak amikhez máshol nem, mint a beszéd gyakorlás funkció vagy a nyelvtan kisokos. Mellékesen egyébként a tanulók is motiválják magukat a tanulásra egy előfizetéssel, hisz ha már kifizették kár lenne csak úgy abbahagyni a tanulást.

IThon.hu: Ezúton is szeretném megköszönni nagylelkű felajánlásotok, amivel 100 IThon olvasó most ingyen kipróbálhatja egy hónapig PRO prémium funkcióit. Biztosan akad majd vélemény bőven, hova várjátok az értékeléseket?

A.A.: Természetesen nagyon szívesen osztjuk meg a kedves olvasókkal az appot minden funkciójával együtt, és várjuk az értékeléseket és véleményeket Google Playen, illetve az App Store-ban, de követhetnek bennünket a Facebookon és Instagrammon, vagy küldhetnek e-mailt az info@xeropan.com címre, ha kérdésük vagy problémájuk akadna.

Hogyan szerezhetsz PRO prémium kódot?

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és e-mailben megkapod a kódot, ami aztán a PRO funkciók aktiválásakor használhatsz. Adataid természetesen bizalmasan kezeljük. Harmadik fél számára semmilyen módon nem adjuk ki.

[wpforms id=”4332″ title=”false” description=”false”]

Fontos: a kitöltés során valid e-mail címet adj meg, hiszen oda küldjük a promó kódot.

Hogyan aktiváld a PRO prémium szolgáltatást!

  1. Készíts profilt!
    1. Fogadd el a felhasználási feltételeket, majd add meg, hogy miért szeretnél nyelvet tanulni, illetve a jelenlegi szintedet, vagy csináld meg a szintfelmérő leckénket! A PRO ajánlatnál koppints a “nem, köszönöm” gombra, majd a “Folytatás Xeropan Alappal” feliratra. Nézd meg a történetet, vagy lépd át!
  2. Jelentkezz be!
    1. Alul lépj a “Profilom” menübe. Itt jelentkezz be Facebook, Google profilt vagy Apple ID-it használva.
  3. Add meg a kódot!
    1. A “Profilom” menü jobb felső sarokban találod a “Beállítások” menüt, ahol a “Promóciós kód” menüpontot. Ide írd be a kapott kódot, majd koppints a “kód beírása” opcióra.
  4. Élvezd az egy hónapos ingyenes PRO felhasználó előnyeit!

Kapcsolódó cikkeink

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Anikó

Így engedélyezheted a YouTube kép a képben funkcióját iPhone-on

Anikó