IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Telepet cserélnél az AirTagben? Ne keserű bevonatú elemmel tedd!

Mivel az AirTag csak az év elején jelent meg, és várhatóan egyéves akkumulátor-élettartamot biztosítanak, még eltarthat egy ideig, amíg a felhasználóknak csereakkumulátorra lesz szükségük, de ha eljön az idő a frissítésre, az Apple figyelmezteti a vásárlókat, hogy ne vásároljanak keserű bevonatú elemeket.

Az AirTagek érme alakú CR2032-es elemeket használnak, amelyek történetesen pont olyan méretűek, hogy óvatlanul könnyen lenyelhetők. Egyes elemgyártók, mint például a Duracell, keserű bevonattal látják el a CR2032-es elemeket, hogy megakadályozzák, hogy a gyerekek megegyék őket.

Forrás: Duracell

A Duracell szerint évente több száz lítiumos érme elemet nyelnek le véletlenül a gyerekek, és ezek az elemek káros kémiai reakciót okozhatnak. A nem mérgező keserű bevonat reakcióba lép a nyállal, és a lenyelést hivatott megakadályozni.

Ahogy a The Loop rámutat, az Apple AirTag akkumulátorcsere-támogatási dokumentuma, amelyet a hónap elején tettek közzé, kifejezetten figyelmeztet a keserűanyagokra, és azt írja, hogy ezek a bevonatok az akkumulátor működésképtelenségét okozhatják.

„Előfordulhat, hogy a keserű bevonattal ellátott CR2032 elemek nem működnek az AirTag vagy más, akkumulátorral működő termékek esetén, attól függően, hogy a bevonat hogyan helyezkedik el az akkumulátor érintkezőihez képest.

A bevonatnak az elem érintkezőihez való igazítása a kérdéses, ezért az AirTag-felhasználóknak az elem működőképességének biztosítása érdekében olyan CR2032-es csereelemeket kell vásárolniuk, amelyeken nincs semmilyen bevonat.

Forrás: Apple

Az Apple által használt CR2032-es elem használata problémát jelentett Ausztráliában, és néhány ausztrál kiskereskedő megtagadta az AirTagek értékesítését az elem könnyű hozzáférhetősége miatt. Az Ausztrál Verseny- és Fogyasztói Bizottság sajtóközleményt küldött ki, amelyben felszólította a szülőket, hogy tartsák távol az AirTageket a gyermekektől, mert biztonsági aggályok merültek fel a termékben található gombelem hozzáférhetősége és biztonsága miatt.

Az AirTagben lévő akkumulátorhoz a tartozék megnyomásával és felcsavarásával lehet hozzáférni, ami az ACCC szerint elég egyszerű ahhoz, hogy a gyerekek rájöjjenek. A bevonattal ellátott elemek kerülése mellett az AirTag-felhasználóknak arra is törekedniük kell, hogy távol tartsák azokat a gyerekektől.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Érkeznek az Apple 2022-es fejlesztői konferenciájának legfontosabb bejelentései

Anikó

Nem lesz headset bejelentés az idei WWDC-n

Anikó

Jobban jöhetnek ki a szilícium-völgyi vállalatok a válságból, mint bárki

Anikó