IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Tim Cook felkerült a dollár milliárdosok listájára, az Apple lejjebb csúszott a Fortune 500 közt

A Bloomberg legújabb elemzése szerint Tim Cook vagyona megugrotta az 1 milliárd dolláros álomhatárt. Azonban bőven van még dolga az Apple CEO-jának, ha be akarja érni mondjuk Jeff Bezost a milliárdosok listáján.

Illusztris társaság trónol már évek óta a Bloomberg atomgazdag-listájának élén. Jeff Bezost (187 milliárd) kéz a kézben követi Bill Gates (121 milliárd) és Mark Zuckerberg (102 milliárd). Feltételezem őket senkinek sem kell bemutatni. A top 10-ben olyan nevek kaptak helyet, mint Warren Buffett, Steve Ballmer, Larry Page és Elon Musk.

A Bloomberg milliárdos indexének első 10 helyezettje

Arcpirítóan nagy összegekről beszélünk itt. Gyakorlatilag Bezos esetében már fel sem érhető, hogy mennyire gazdag az ürge. Az első női dollár milliárdos a listán a 16. helyet foglalja el, Alice Walton, a Walmart örökösnője.

Cook egy icipicit kilóg a sorból, hiszen az összes top listás vezető mind-mind alapítói a cégeknek vagy örökösei a birodalmaknak. Egészen ritkaság, hogy valaki olyan kerüljön fel a listára, aki oldalágról érkezett a történetbe.

Cook érdemei azonban elvitathatatlanok, júliusban a vállalat le is nyomta a szaúdi állam által birtokolt olajvállalatot. Most már biztos, hogy Jobs nagyon jól döntött annak idején, amikor a Compaqtól szerződtette Cookot COO-nak.

A Fortune Global 500-a listáján az Apple visszacsúszott a 12. helyre

Attól függetlenül, hogy Tim Cook milyen magasságokba szárnyal, nem feltétlen követik az ő repülését a vállalat bevételei a Fortune Global 500-as listáján, ami a világ leprofitábilisabb vállalatait állítja glédába.

Az Apple idén lecsúszott egy helyezéssel: csak a 12. helyre futotta idén március 31-ig bezárólag a teljesítmény, ami bizony 2%-os csökkenést jelentett a tavalyi évhez képest. Az Amazon viszont szárnyal, a 9. helyre repült előre Bezos vállalata.

Forrás: Fortune és Bloomberg

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó