IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Tudod mit csinált a szomszéd tavaly nyáron?

Hamarosan tudni fogod, hiszen a Facebook új eszközt jelentett be a helyi közösségek összekapcsolására. A Facebook Neighborhoods egy dedikált tér, amelyet arra terveztek, hogy segítsen kapcsolatot teremteni a szomszédokkal, részt venni a helyi közösségben, és felfedezni új helyeket a közelben.

A Facebook Neighborhoods a Facebook alkalmazásnak a szomszédságodnak szentelt része, a Neighborhoods profiloddal, amely különbözik a fő Facebook-profilodtól. A csatlakozáshoz legalább 18 évesnek kell lenned, és meg kell erősítened a szomszédságot, ahová tartozol. Kiválaszthatod, hogy csak a saját szomszédságodhoz csatlakozol, vagy ezen kívül lehetőséged van arra is, hogy csatlakozz a Közeli szomszédságokhoz, hogy lásd a közvetlen és környező szomszédságok bejegyzéseit. 

A Neighborhoods profil létrehozásakor a felhasználó választhat, hogy hozzáadja-e érdeklődési körét, kedvenc helyeit és életrajzát, hogy az emberek megismerhessék őt a Neighborhoods Library-ban.

Forrás: Facebook

A funkció abban is segít majd, hogy az emberek új helyeket fedezzenek fel, és helyi ajánlásokat kapjanak, például a legjobb kávét vagy lakatost a környéken. A Neighborhoods Favorite Polls segítségével a szomszédok szavazhatnak a környék kedvenc helyeiről és üzleteiről, beleértve az éttermeket, parkokat és egyebeket.

Ha nem szeretnéd látni valakinek a Szomszédságokban megjelenő posztjait, lehetőség van arra, hogy a Facebook értesítése nélkül blokkold a felhasználót. A közösségi hálózat ezt a funkciót is tisztázza egy “opt-in élményben”.

Ez a funkció mindössze néhány nappal azután érkezik, hogy a Facebook-alkalmazások elkezdtek figyelmeztetésekkel bombázni a felhasználókat az iOS 14.5 rendszeren, és könyörögtek, hogy engedélyezzék az alkalmazásainak, hogy nyomon kövessék az adataidat. A Facebook Neighborhoods már elérhető Kanadában, és hamarosan megkezdődik a bevezetés kiválasztott amerikai városokban.

Forrás és borítókép: Facebook

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó