IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végre itt van a Google widgete!

Miután végre beállíthatjuk a Chrome-ot alap böngészőnek és a Gmail is érkezik nemsokára, a Google kiadta végre a saját widgetét.

Az Apple múlthéten dobta ki végre a várva várt iOS 14-et, ami rengeteg újítást hozott. Mindenkinek vannak szeretett és kevésbé szeretett funkciói (én élek-halok ezért az alvásra hangolódás módért például), de a widgetek és az alkalmazáskönyvtár kétségtelenül a leglátványosabb újítás.

Az is egy jó dolog, hogy végre más programokat is beállíthatunk alapértelmezettnek, mint ami alapól a telefonunkon van, például a Chrome-ot böngészőnek. A Gmailt viszont egészen idáig nem lehetett beállítani alap e-mail kiszolgálónak, de már azon is dolgoznak.

A kisebb widget
A szélesebb widget

Az iOS 14-ben rengeteg lehetőség van arra, hogy személyre szabjuk a widgeteinket, ami viszont a rendszer megjelenésekor még elég kevés harmadik féltől származó alkalmazás támogatott, ugyanis a fejlesztőknek nem volt túl sok idejük lefejleszteni őket, olyan titokzatos volt az Apple azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi is érkezik a Keynote-on.

A Google két widgetet is kidobott, egy négyzet és egy téglalap alapút is. A widgetben keresni tudunk, használni a Google Lenst és inkognitó módban szörfölgetni. A nagyobb verzió támogatja a hang alapú keresést is.

Hogyan kapcsolhatjuk be a widgetet? Először is telepítve kell lennie a Google alkalmazásának, majd a képernyőt jobbra suhintva a widget szekcióban van egy plusz jel. Azt megnyomva bejön az összes hozzáadható kis táblácska, köztük a Google-é is, ami közül csak ki kell választanunk melyik méretet szeretnénk.

Te használod a Google appját, vagy a böngészőből keresel?

Forrás és borító: 9to5Google

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó