IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Most már tényleg jöhet a Mini-LED-es technológia?

A nemzetközi helyzet fokozódik, na meg az Apple Mini-LED beszállítói közt is élesedik a helyzet. A vállalat egyszer hozhatja be az új technológiát az iPad és MacBook felhozatalába is.

Ming-Chi Kuo szerint eddig arról szóltak a hírek, hogy az Epistar lehet az Apple termékek Mini-LED paneljainak exkluzív beszállítója 2021-től. Most a Sanan Optoelectornics sokkal nagyobb előrelépést tett a fejlesztések terén, mint azt várták, így ők is beszállhatnak a versenybe már jövő évben.

Ez kapóra is jön az Apple-nek. A versenytársak így bőven lenyomhatják az árakat, a kezdeti 75-85 dolláros darabárból már lemehetnek 45 dollárra.

Bár az Epistar megfelelt az Apple tömeggyártási követelményeinek, úgy gondoljuk, hogy az Apple továbbra is új beszállítókat keres az ellátási kockázatok és a költségek csökkentése érdekében. A második beszállító jelöltek közül a Sanan Optoelectronics fejlesztési ütemezése és költségei felülmúlják a versenytársakat (ideértve az Osramot és a Seoul Semiconductort is). Előrejelzésünk szerint a Sanan Optoelectronics 2021-ben és 2022-ben, illetve 2022-ben az Apple mini LED-es piaci részesedésének 20-30, illetve 45-55%-át fogja adni. Kínában megnőtt a Mini-LED-ek iránti kereslet, ezért úgy gondoljuk, hogy a Sanan Optoelectronics jelentős előnyöket élvez a következő 3-5 évben a Mini-LED-es üzletág számára.

Az Apple egy ideje pletykák szerint a Mini-LED kijelző technológiát kívánja bevezetni iPad Pro és MacBook termékcsaládjába, és Kuo nagyjából hat hónappal ezelőtt azt mondta, hogy az Apple hat Mini-LED termékkel készül, amelyet az vége előtt terveznek bevezetni. A termékek között van egy 12,9 hüvelykes iPad Pro, egy 27 hüvelykes iMac Pro, egy 14,1 hüvelykes MacBook Pro, egy 16 hüvelykes MacBook Pro, egy 10,2 hüvelykes iPad és egy 7,9 hüvelykes iPad mini.

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Nem lesz headset bejelentés az idei WWDC-n

Anikó

Idén már tényleg jöhet a testhőmérséklet-érzékelő az Apple Watchba

Anikó

Problémák késleltethetik az Apple VR headsetjének indulását

Anikó