IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A TikTok adásvétele mégsem úgy alakult, ahogy Trump elképzelte

A hétvégén szó volt arról, hogy Trump azonnal törli is az alkalmazást, de hétfőre lenyugodtak a kedélyek és folytatódik tovább az év se veled se nélküled kapcsolata.

A TikTok és Donald Trump kapcsolata több, mint szeszélyes. Mi még így, hogy állandóan tudósítunk a történésekről, sem mindig értjük, hogy éppen mi van. Hétvégén reppentek fel olyan hírek, miszerint Trump számára nem elég jó az Oracle terve, hogy nem teljesen akarja átvenni a TikTok amerikai részét, hanem csak felügyeli. Rögtön ki is jelentette, hogy ennyi volt, akkor le is szedeti az alkalmazást az amerikai áruházakból.

Lassan vége lehet a techháborúnak? – Forrás: South Chine Morning Post

Viszont hétfőre megenyhültek a kedélyek, és úgy tűnik sikerül mégis működtetni ezt a házasságot. A Walmart csatlakozott az Oracle-hez, és együtt vihetik majd a TikTokot, ami már csak azért is érdekes, mert a Walmart eddig a Microsofttal együtt pályázott, de ahogy „nyert” az Oracle, átpártolt.

Boldogan jelenthetjük ki, hogy a TikTok, az Oracle és a Walmart sikeresen egyezségre jutott azzal kapcsolatban, hogy mit kéne tenni az amerikai polgárok adatainak védelme érdekében. Lefektettük az alapokat a TikTok működésével kapcsolatban.

TikTok

A beadvány szerint az Oracle partnercégként működne a TikTok mellett, nem pedig teljesen venné át az irányítást az alkalmazás felett. Az Oracle technológiai partnerként működne a TikTok számára, nem pedig tulajdonosként felette, és felügyelné, hogy teljesülnek-e a Trump által felállított feltételek. Aki ennek egyébként nem örül, ugyanis ő egy teljes tulajdonváltást szeretett volna, nem pedig partnerséget.

A TikTok azonban megígérte, hogy az új egyezség 25000 munkahelyet fog teremteni az országban, és gazdaságilag is egy fontos lépés lesz egy amerikai központ kialakítása a TikTok Global számára, ami egy új ága lesz a cégnek.

Az Oracle szerint jól fog működni ez a kompromisszumos megoldás, amiben cég 12,5%-os részesedést vásárolt magának a TikTok Globalban. Szerintük az Oracle Cloud szolgáltatással maximális biztonságban tudják majd az adatokat tárolni, és az egész világ részesülhet az előnyökből, nem csupán az amerikaiak. A Walmart 7,5%-ot vásárolt magának a tortából, és nagyon lelkesek ők is. Mondjuk nekünk még mindig gyanús, hogy miért kell nekik ennyire az alkalmazás.

Te nyugodtabban fogsz aludni, ha a TikTok Global rád is vigyáz? 

Forrás: Apple Insider
Borító: China Marketing News

 

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok minden mozdulatodat figyeli – neked van rejtegetnivalód?

Anikó

A Trump adminisztráció utolsó döféseként feketelistára kerül a Xiaomi

Nagy Deborah

12 éves brit lány pereli a TikTokot személyes adatainak felhasználása miatt

Nagy Deborah