IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

108 megapixeles kamerával érkeznek a Mate 40-ek

3+1 Huawei Mate 40 model érkezik, bivalyerős processzorokkal és top kamerákkal.

A Digital Chat Station néven futó ismert kínai forrás Twitteren erősítette meg nemrég, hogy a Mate 40 mobilok októberben érkeznek majd, és összesen négy modellre számíthatunk. A kínai Ipari és Informatikai Minisztériumhoz  a Huawei ugyan csak 3 készüléket jegyzett be, de ennek legvalószínűbb oka, hogy a negyedik verzió várhatóan az RS Porsche Design lesz.

A dokumentáció, amiben megnevezték a három modellt, nem árult el különösebb specifikációkat, csupán a kódneveket és a műszaki modellszámokat. A sima Mate 40 az Ocean nevet kapta (OCE-AN00), a Mate 40 Pro a Noah-t (NOH-AN00) és a Mate 40 Pro+ pedig simán NOP-AN00-ként lett hivatalosítva.

Az összes készülékben Kirin 9000, 5 nm-es processzor fog dolgozni, amely az eddigi legerősebb chip lesz 5G technológiával, erős NPU egységgel és kiemelkedő grafikus számítási teljesítménnyel. Sajnálatos módon azonban a Huawei amerikai balhéja miatt ez lesz az utolsó saját procis széria, ugyanis nincs ki legyártsa az újakat a kínai cég számára.

A Huawei Mate 40-ekről már kiszivárgott pár renderkép, amin megcsodálhattuk az üvegborítását, a hajlított kijelzőt és a szép vékony dupla szelfikamera-szigetet.

Így fog kinézni a sima Mate 40 – Forrás: Twitter
A Mate 40 Pro pedig hajlítottabb kijelzővel érkezik – Forrás: Twitter

Azt is tudjuk már, hogy a főkamerája mindegyiknek 108 megapixeles lesz, és a Pro model még egy periszkópikus kamerát is kap, 5X optikai és 55 X digitális zoomra lesz képes.

A Porsche Design verzióra kíváncsiak vagyunk, hogy fog kinézni, ugyanis a Mate 30 verziója brutálisan dögösre sikeredett, mondjuk az ára is körülbelül 700 000 Ft között mozgott.

A Mate 30 RS Porsche Design verziója több, mint szexi – Forrás: Twitter

 

Mit gondolsz, tetszik annyira a Mate 40 széria, hogy bevállald a saját rendszerük használatát az Android helyett?

Forrás: GSM Arena
Borító: XDA Developers

 

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Anikó

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

Foltin