IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Lokátor segített megoldani egy wisconsini bűntényt

A technológia és az Apple termékek pontossága újra segített a rendőrség számára megoldani egy kérdéses ügyet.

Egy nő eltűnése miatt nyomozott a rendőrség, amikor sikerült engedélyt szerezniük a bíróságtól, hogy bevizsgálhassák a férfi iPhone-ját, akit az emberrablással vádoltak. A szövetségi ügynökök augusztusban hajtották végre a keresési parancsot annak érdekében, hogy bizonyítékokat szerezzenek az iPhone-ról, ami az emberrablással vádolt férfié és kapcsolatban áll egy 21 éves nő eltűnésével. A CBS Miami szerint a férfit azzal vádolták, hogy emberrablással váltságdíjat, jutalmat vagy más juttatást akart kérni a nőért cserébe.

A magát “boszorkánynak” hívó férfit eredetileg nem tudták megvádolni a nő eltűnésével. Viszont az iPhone-ja bevizsgálása után olyan kereséseket találtak, mint például a “melyik napon van a szemétszállítást a floridai Hollywoodban” és “fehérítő és alkohol felhasználása kloroform készítésére”.

Egyre szélesebb körben bizonyul hasznosnak a Find My – Forrás: AppleToolBox

A 30 éves wisconsini férfit súlyos testi sértést okozó ütközés vádjával kezdték figyelni, miután állítólag autójával elütött egy nőt, megsebesítette és megölte a kutyáját. A Wisconsin State Journal beszámolója szerint a nő azt hitte, hogy a telefonja elveszett a balesetben, de a Find My iPhone (Lokátor) egy karosszériaüzletbe vezette, ahol a telefon az ablaktörlő és a szélvédő közé ragadva pihent. A két iPhone helyadataiból rá tudták végre bizonyítani a bűntényt a férfira.

Nem ez volt az első, hogy a Find My iPhone funkció segített a rendőröknek, általában az összes nagyobb Apple üzlet rablás esetén képesek az ellopott készülékeket követni az üzletből és hamar ráakadnak az elkövetőkre, akik ráadásul általában más rosszaságokban is részt vettek.

Mit szólsz, szerinted a jövőben nagyobb figyelmet kaphat a technológia a bűntények megfejtésében?

Forrás: AppleInsider
Borító: iLounge

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Anikó

Végre visszatért a töltöttség százalékos kijelzése az iPhone-okon, de miért így?!

Anikó