IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A TikTok pert indított, hogy pár nap múlva mégse tiltsák be az alkalmazást

A végtelen történet még végtelenebb lesz, ugyanis még tovább húzódhat az év techháborúja.

2020. Koronavírus, arcmaszkok, választások Amerikában, Epic-Apple balhé és a Trump-TikTok bonyodalom. Tudom, nem ilyen évre számítottatok, de ezt kaptuk. Ez az egész hírverés a TikTok körül már tényleg kezd annyira végtelen lenni, mint a feedje, és azt hittük a határidő elérkeztével végre pontot tehetünk a történet végére, de nem így van.

A TikTok ugyanis tegnap beadott egy perindítványt, amiben arra kéri Trump kormányát, hogy állítsa meg az egyébként szeptember 27-én életbe lépő tiltást.

A népszerű rövidvideós app Columbia bíróságához fordult, és arra kérik őket, hogy újabb tárgyalásokat kezdeményezhessenek annak érdekében, hogy ne kerüljön le a fent időpontban az App Store-ról és a Google Play Store-ról az alkalmazás.

A Trump kormány biztonsági kivetnivalókra hivatkozva hozta meg még hónapokkal ezelőtt a döntést, hogy szeptember 27-ig el kell döntenie a TikToknak, hogy melyik amerikai cég kezébe adja át az irányítást a kontinens felett.

Meddig pihenhet még ott az ikon az amerikai telefonokon? – Forrás: Rolling Stone

Úgy hittük, hogy ez meg is történt, hiszen a múlt héten az Oracle és a Walmart elvileg megegyezett a TikTokkal. Trumpnak annyira nem tetszett a koncepció elsőre, mert csupán a forráskódot ellenőrizhetné az Oracle, de időközben megalapították a TikTok Globalt, ami elvileg a három cég ellenőrzésével működne, és jelentene az amerikai kormánynak.

A TikTok szerint Trumpéknak nehezen teljesíthető feltéleleik és határidőjük van, amihez nagyon nehéz alkalmazkodni. A beadott kérvénnyel szeretnének több időt nyerni maguknak, hogy a lehető legjobb döntést hozzák.

Szerinted le fogja venni Trump „csakazértis” 3 nap múlva az alkalmazást?

Forrás és borító: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok minden mozdulatodat figyeli – neked van rejtegetnivalód?

Anikó

A Trump adminisztráció utolsó döféseként feketelistára kerül a Xiaomi

Nagy Deborah

12 éves brit lány pereli a TikTokot személyes adatainak felhasználása miatt

Nagy Deborah