IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Átlátszó tévét dob a piacra a Xiaomi!

Korábban is voltak már prototípusai a nagyobb gyártóknak, de boltokba egyik sem került még.

A Xiaomi bejelentette, hogy a Mi TV LUX OLED Transparent Edition átlátszó tévéjüknek hamarosan megkezdődik az értékesítése, ami az első ilyen készülék lesz az áruházak polcain.

Az LG és a Samsung már évekkel ezelőtt bemutatta a saját prototípusát, de a tömeggyártásig egyik sem jutott el. Az átlátszó tévékkel eddig csak céges keretek között, vagy reklámkörnyezetben találkozhattunk. A Xiaomi azonban nem csak megvalósította a saját verzióját, de piacra is fogja dobni azt a nagyközönség számára.

A televízió egy transzparens OLED panelt használ, ami majdnem teljesen átlátszó. Ez olyan hatást kelt, mintha egy akvárium lenne a szobánkban, ugyanis ha bekapcsoljuk, a képek mintha úszkálnának. A panel mérete 55″, ami 139 centiméternek felel meg. A statikus kontrasztarány 150 000:1-hez, 93%-os DCI-P3-mas színskála lefedettséget tud és 120 Hz-es képfrissítési képességet kapott.

Azt meg kell hagyni, hogy eléggé impozáns látványt nyújt – Forrás: GSMArena

A Mi TV LUX OLED Transparent Edition körülbelül 5,7 mm vastag és falra nem lehet feltenni, csupán a saját kör alakú talpán tud állni. A tévén a Xiaomi saját rendszere, a MIUI TV fut amiben az always-on technológia is megtalálható, így fontos képeket vagy szöveget akkor is meg tudj jeleníteni, amikor nincs bekapcsolva.

A talpban található minden csatlakozó – Forrás: GSM Arena

Az biztos, hogy ez a tévé nem azoknak való, akiknek fontos a képminőség, ugyanis nem tudja überelni egy normál OLED panel képességeit. Az ára körülbelül 7200 dollár lesz, ami több, mint 2 millió forint (plusz átváltás, plusz árfolyamkockázat, plusz adó) és Kínában 16-án kezdődik az értékesítése. A Linus Tech Tips csatornán megjelent egy teszt az LG modelljéről, ezen látszik, hogy kell ezt a technológiát elképzelni.

Neked tetszenek az átlátszó tévék, vagy szerinted egy teljesen felesleges technológia?

Forrás és borító: GSMArena

Kapcsolódó cikkeink

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó

Már jövőre élesben hasíthat a Xiaomi HyperCharge

Anikó

A Xiaomi okostelefon-eladásai megelőzték az Apple-ét

Anikó