IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kanye West elnöksége az iPhone óráján mehet el

Amerika „kedvenc” fenegyereke lassan már hírhedtebb, mint híres. Ha pedig valaki minimálisan képben van a tengeren túli bulvár eseményekkel, tudhatja, hogy éppen heti rendszerességgel változik, hogy Kanye West lesz-e az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke.

Időnként komolyan gondolja, időnként nem. Hol bipoláris zavarral küzd, hol nem. Egy biztos, augusztus 4-én éppen komolyan gondolta, hogy indul az Ovális Irodában található székért. Ezért igyekezett is beadni a jelöltséghez szükséges aláírásokat a wisconsinban található választási irodában.

Azonban mit ad Isten, hát nem pont a megadott határidőre, helyi idő szerint 2020. 08. 04-én 17:00 órára sikerült odaérni lobogtatva a papírokat? Nem egy perccel előbb és nem egy perccel később. A hivatalos regisztrációs időnek 17:00:14-et jelölték még.

Forrás: Getty Images

West csapata először azzal védekezett, hogy időben le tudták volna adni a papírokat, ha nem szorul a választási iroda ajtaja. Még videofelvételen is látszik, hogy a hivatal dolgozója felmutatja a 17:00:14-es időt az iPhone-ján. Mivel ez támadhatatlan ténynek tűnik, ezért most éppen azzal fellebbeznek, hogy egy részt az iPhone-ok órája megbízhatatlanul pontatlan és nem jól jár, másrészt pedig a helyi törvények csak percben mérnek, 17:00:14 az még 17:00-kor van, nem pedig 17:01-kor, amikor már valóban elkéstek volna.

Ha ez önmagában még nem lenne elég nevetséges és összejönne a fellebbezés, West összegyűjtött aláírásai közt több furcsaságot is találhatnak a kutakodók. A jelöltséghez 2000 szignó szükséges, Kanye állítólag 2400-at gyűjtött össze, de van köztük Mickey Mouse és Bernie Sanders névre hallgató aláíró is…

Forrás: The Sun

Egyébként West kattanásai közül az egyik az Apple és a vállalatot körüllengő kultusz imádata. Volt már, hogy majomként ugrált az egyik Apple Store asztalain, de hívta már magát a következő Steve Jobsnak is. Sőt, kiolthatatlanul imádja Jony Ivet (sic!). De volt olyan is, hogy feleségének, Kim Kardashiannak Apple részvényeket vásárolt karácsonyra. És ha mindez nem lenne elég, na ki volt az első, aki láthatta Kim és Kanye elsőszülött gyermekét? Hát Steve Wozniak. Mi ez, ha nem szerelem?

Forrás és borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Donald Trump vs. Social Media – a volt elnök mindenkit is beperelne

Anikó

A TikTok után az összes kínai alkalmazást kitiltaná Trump

Nagy Deborah

Így fagyaszthatják be az Apple-t Kínában?

Viktor