IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Xiaomi nem száll be a spórolásába és egy brutál töltőt mellékel az új telefonjaihoz

55 wattos gyorstöltővel szállítja majd a Redmi zászlóshajó modelljeit a kínai márka.

A Xiaomi egy új, 55 W-os gyorstöltőt jegyeztetett be a CCC-nél (China Compulsory Certificate), és a szivárogtató Digital Chat Station azt állítja, hogy ez a Xiaomi zászlóshajó modeljeihez lehet majd alaptartozék. A hálózati adapter modellszáma MDY-12-EQ és támogatja a gyors töltési sebességet 11 V/5A-rel.

Eddig dokkolóban tölthettük ezzel a teljesítménnyel a Xiaominkat – Forrás: Gearbest

A Xiaomi számos hálózati adapterrel rendelkezik, amelyek rengeteg új és régi szabványt támogatnak. Eddig azonban még nem láthattunk Redmi modelt, ami 33 W-nál nagyobb töltést lett volna képes felvenni. Jelenleg a Redmi K30 Ultra a vezető a szérián belül a fent említett számmal.

Még a Mi 10 Pro is csak 50 W-os töltést képes hasznosítani, bár 65 W-os töltővel szállítják. Ezt próbálhatja orvosolni a Xiaomi azzal, hogy olyan töltőket ad a telefonokhoz, ami pontosan azt a teljesítményt adja le, amit az eszköz fel tud venni.

Mindenesetre az 55 W-os töltő érkezése azt sugallja, hogy a vállalat igyekszik elterjeszteni a gyorstöltés trendjét az Androidos okostelefon piacon. Az biztos, hogy az aksijaikra eddig sem lehetett túl sok panaszunk.

A ti telefonotokat mennyi idő feltölteni?

Forrás és borító: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkeink

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó

Már jövőre élesben hasíthat a Xiaomi HyperCharge

Anikó

A Xiaomi okostelefon-eladásai megelőzték az Apple-ét

Anikó