IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple TV+ felhasználók több mint fele csak az ingyenes próbaverzióig használja az alkalmazást

Nagyon nem megy az Apple TV+-nak előfizetőket elhalászni a konkurencia elől, ugyanis még a jelenlegi használói sem újítanák meg pénzért az ingyenes időszakot.

Egy új felmérés eredményei szerint az Apple TV+ előfizetői még mindig ingyenes próbaverzióval rendelkeznek, és nem valószínű, hogy megújítják azt, hacsak az Apple TV+ nem bővíti tovább a tartalmait.

A MoffettNathan / HarrisX tanulmányt tett közzé a jelenleg elérhető streaming szolgáltatások állapotáról a múlt év utolsó negyedévét illetően. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy az Apple TV+ elég gyatrán áll. Ahogyan arra Zsolt kollegám is írt, a cég piaci részesedése is jóval alacsonyabb a vártnál.

A híres színészek eddig nem túl nagy húzóerők – Forrás: Apple

MoffettNathan szerint az általa megkérdezett Apple TV+ előfizetők 62%-a jelenleg ingyenes próbaverzióval rendelkezik. Az Apple stratégiájának kulcsfontosságú része volt a próbaidőszak biztosítása, de a vállalat a hónap elején másodszor is meghosszabbította az ingyenes próbaverziókat, miközben tovább dolgozik a tartalomkatalógus bővítésén.

Az Apple TV+ felhasználóinak 29%-a mondta azt, hogy az ingyenes próbaidőszak lejárta után nem folytatná az előfizetését, 30% igen, és a maradék még bizonytalan, hogy egyáltalán 5 dollárt megér-e a dolog.

Ezzel szemben a MoffettNathan felmérése szerint a Disney+ előfizetőinek 48% -a az ingyenes próbaidőszak után folytatja a szolgáltatást. A Verizon promóciójában szereplő Disney Plus előfizetők majdnem fele szintén tervezi az előfizetést és mindössze 19% mondta azt, hogy köszöni ennyi elég volt.

Michael Nathanson, a MoffettNathan vezető elemzője aggodalmát fejezte ki az Apple TV+ rövid próbaidőszakával (egy hét) és korlátozott tartalmával kapcsolatban:

Továbbra is aggódunk a jövőbeni előfizetők megtorpanása miatt, ha lassú a javulás, a felhasználók úgy döntenek majd, hogy nem újítják meg a csomagot.
Michael Nathanson

Míg a Disney és a WarnerMedia egyértelműen kifejezte a tartalmi kínálatának bővítését, úgy tűnik, az Apple még mindig nem állítja középpontba az eredeti és saját tartalmak gyártását. Az Apple nem osztja meg az hivatalos TV+ előfizetői számokat, de a közelmúltban megjelent dokumentum szerint Amerika SVOD piacának csupán 3%-át birtokolja.

Nektek milyen előfizetéseitek vannak? Kipróbáltátok már az Apple TV+-t?

Forrás és borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Jelszómegosztási lehetőségen dolgozik a Netflix

Anikó

Egyre nagyobb teret nyernek a szolgáltatások és reklámok az Apple portfoliójában

Anikó

Három Daytime Emmy-díjat is elhozott az Apple TV+

Anikó