IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Among Us volt a legnépsszerűbb a téli szünetben

2020 decemberében az App Store és a Google Play letöltései alapján az Among Us című játékkal jött meg mindenkinek a kedve játszani.

A játékok az App Store és az iOS ökoszisztéma alapvető részét képezik, ezért az Apple folyamatosan hangsúlyozza, hogy az iPhone és az iPad milyen nagyszerű játékeszköz. Az AppFigures új kutatása szerint az Among Us volt a legtöbbet letöltött mobiljáték az ünnepek alatt.

A rangsor összegyűjti a decemberben leggyakrabban letöltött mobiljátékat az App Store-ból és a Google Playből, külön-külön és egyesítve is. A népszerű multiplayer online játék viszont meglepő módon mindhárom kategóriát vezette a múlt hónapban.

A toplisták – Forrás: AppFigures

A játék már novemberben a legnépszerűbb volt mindkét áruházban, és ez a lendület decemberre is megmaradt. Ráadásul valószínűleg a multiplayer tulajdonságának köszönhetően egyaránt vonzott felhasználókat mindkét platformról.

Az Among Us alapból is egy fantasztikus évet zárt le azzal, hogy ez a hozzávetőlegesen 48 millió új letöltés konkrétan a legalacsonyabb számú hónap az augusztusi indulás óta. A nagyrésze a Google Play áruházon keresztül érkezett.

Az App Store rangsorában a Project Makeover volt a második legtöbbet letöltött játék decemberben, közvetlenül mögé került a Sushi Roll 3D. Más klasszikus játékok, például a Roblox és a Subway Surfers is a Top 10-ben maradtak.

A felmérésből az is kiderül, hogy a rangsorban szereplő játékokat együttesen világszerte összesen 240 millió letöltést tudhatnak maguknak. A letöltések 18% -a, ami körülbelül 42 milliót jelent, az App Store-ból származik, míg a többi a Androidos készülékről érkezett.

Ti mit töltöttetek le mostanság?

Forrás: AppFigures
Borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Egyre nagyobb teret nyernek a szolgáltatások és reklámok az Apple portfoliójában

Anikó