IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple és a Netflix versenybe szállt az új James Bond-filmért?

Egy bennfentes szerint a jogokat birtokló stúdió a megfelelő összegért lemondana a hagyományos premierről, így már a 007-es legújabb kalandja is streamingen köthet ki.

A koronavírus miatti korlátozások alaposan átírták a filmstúdiók idei terveit, produkciók egész sorának csúszik a bemutatója a pandémia miatt. A helyzet egyik nagy vesztese a legújabb James Bond-mozi és az annak jogait birtokló Metro-Goldwyn-Mayer, hiszen Daniel Craig utolsó bevetése, a No Time To Die (magyar címe: Késő meghalni) nemrég már másodszor kapott új premierdátumot.  A Bond-széria 25. epizódja eredetileg tavasszal került volna a mozikba, ami a vírus miatt először novemberre csúszott, majd október elején bejelentették, hogy leghamarabb csak 2021. április 2-án láthatjuk.

Friss értesülések szerint azonban már ez sem biztos, mivel a bennfentes filmkritikusként és forgatókönyvíróként számon tartott Drew McWeeny úgy tudja, hogy a megaprodukció végül valamelyik streaming szolgáltatóhoz kerülhet. McWeeny egy rövid Twitter-posztban osztotta meg tippjét, ebben arról ír, hogy az új James Bondot az Apple TV+, vagy a Netflix mutathatja be, a tárgyalásokról pedig „őrült” összegek szivárogtak ki.

Az Apple részéről nem ez lenne az első alkalom, hogy a vászonról “halásznak le” egy filmet a saját platformjukra. Májusban robbant a hír, hogy a Sony Pictures 70 millió dollár körüli összegért eladta a cupertinóiaknak Tom Hanks második világháborús blockbusterét, a Greyhoundot. A csatahajós eposz így végül az Apple TV+-on mutatkozott be, amin egyébként a főszereplő Hanks először sajnálkozott, majd finomítva a véleményén később kijelentette, hogy az Apple igazából megmentette a filmet.

Ezen kívül nemrég egy másik nagyszabású projektről is kiderült, hogy hagyományos terjesztés helyett streamingen debütál. A szóban forgó produkció a Coming to America 2, ami az 1988-as első rész (magyar címe: Amerikába jöttem) folytatása Eddie Murphy-vel. Akeem herceg  régen várt visszatérése eredetileg a Paramount Pictures gondozásában készült, ám a vírus miatt ők is lemondtak a moziról, és 120 millió dollárért eladták a filmet az Amazon Studiosnak. A premier december 18-án lesz az Amazon Prime Videón. Nem ez azonban Bezosék első nagy fogása, mivel a Borat 2 is az ő platformjukon landolt.

Frissítés: Azóta kiderült, hogy a Netflix és az Apple mások mellett valóban versenyben volt a James Bond-film streamelési jogaiért, ám az MGM 600 millió dolláros árcéduláját minden licitáló sokallta, így valószínűleg semmi sem lesz a dolgoból. Értesülések szerint az üzlet egy évre szólt volna, szemben a Greyhound-felvásárlással, amit az Apple 10 évre ütött nyélbe.

Forrás: Binged

Kapcsolódó cikkeink

Jelszómegosztási lehetőségen dolgozik a Netflix

Anikó

Egyre nagyobb teret nyernek a szolgáltatások és reklámok az Apple portfoliójában

Anikó

Mostantól rendszeresen rangsorolja legnépszerűbb tartalmait a Netflix

Anikó