IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A MagSafe kiegészítők zavarhatják az beültetett orvosi eszközöket

Pacemakerrel nem érdemes használni az iPhone 12 mágneses kiegészítőit, vagyis legalábbis nagyon kell rájuk figyelni.

Az iPhone 12 modellek októberi piacra dobása óta az Apple elismerte, hogy a készülékek elektromágneses interferenciát okozhatnak olyan orvostechnikai eszközökben, mint a pacemakerek és a defibrillátorok. A vállalat azóta a következő bekezdést tette hozzá a kapcsolódó támogatási dokumentumhoz:

Az olyan orvostechnikai eszközök, mint például a beültetett pacemakerek és a defibrillátorok, érzékelőket tartalmazhatnak, amelyek reagálnak a mágnesekre és a rádióhullámokra. Az ezekkel az eszközökkel való esetleges kölcsönhatások elkerülése érdekében tartsa az iPhone-t és a MagSafe kiegészítőket biztonságos távolságban az eszköztől (15 cm alaptávolság, 30 cm, ha vezeték nélkül tölt). Konkrét útmutatásokért forduljon orvosához és készülékének gyártójához.
Apple

Az Apple tovább hangsúlyozta, hogy az olyan kiegészítők, mint a MagSafe töltő és a MagSafe Duo töltő, szintén zavarhatják az orvosi eszközöket:

Minden MagSafe tartozék (külön kapható) mágneseket tartalmaz – a MagSafe töltő és a MagSafe Duo töltő pedig rádióhullámokat is. Ezek a mágnesek és elektromágneses mezők zavarhatják az orvostechnikai eszközök működését.
Apple

Az Apple hozzáteszi, hogy bár az összes iPhone 12 több mágnest tartalmaz, mint a korábbi iPhone modellek, “várhatóan nem jelent nagyobb mágneses interferencia veszélyt az orvostechnikai eszközökre, mint az előző iPhone modellek”.

Szépek, hasznosak, veszélyesek – Forrás: ExBulletin

A hónap elején a Heart Rhythm Journal egyik cikke jelezte, hogy az iPhone 12 modellek potenciálisan zavarják a páciensek egészségét a beültethető orvostechnikai eszközök mágneses interferenciája miatt. Három michigani orvos tesztelte a kölcsönhatást, egy iPhone 12-t fogtak a beteg beültethető kardioverter defibrillátorához, amely a vizsgálat időtartamára azonnal “felfüggesztett” állapotba került a cikk szerint.

Ez fontos közegészségügyi problémát vet fel az új generációs iPhone 12-vel kapcsolatban, amely potenciálisan gátolhatja az életmentő terápiát egy-egy páciensnél, különösen akkor, ha a telefont a felső zsebben hordják. Az orvostechnikai eszközök gyártóinak és az azokat beültető orvosoknak tájékoztatniuk kell a betegeket az iPhone 12 és más intelligens hordozható eszközök jelentős kölcsönhatására szívbe ültethető elektronikus eszközeikkel.
Apple

Szerintetek ennek fényében megérte a MagSafe bevezetése?

Forrás és borító: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

7,5 W-ra nőtt a MagSafe akkumulátor töltési teljesítménye

Anikó

Csökken az iPhone-ok iránti kereslet?

Anikó

Ezt rejti az új MagSafe akkumulátor belseje

Anikó