IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Instagram gyerekverzióján dolgozhat a Facebook

Ha igaz a hír, a jövőben a 13 éven aluli korosztály is használhatja majd az egyik legnépszerűbb közösségimédia-platformot.

A legutóbbi frissítés óta a kiskorúak nem küldhetnek, és nem is fogadhatnak privát üzeneteket az Instagramon belül, de állítólag érkezik egy alternatív megoldás a legfiatalabbak számára.

A hírek szerint a BuzzFeednek sikerült betekintést nyernie egy belső levelezésbe, mely szerint készülőben van az Instagram ultrabiztonságos verziója, melyet kifejezetten gyerekek számára fejlesztenek.

Egy új, fiatalokra koncentráló részleget építünk a közösségi termékcsoporton belül, és két dologra fókuszálunk: fokozott gyorsasággal dolgozunk az adatvédelmi fejlesztéseken, hogy a lehető legbiztonságosabb felületet tudjuk kínálni a tinédzserek számára, és létrehozunk egy olyan Instagram verziót, amelyet a 13 éven aluliak is használhatnkak.”
Vishal Shah, a cég elnökhelyettese
Forrás: Engadget

Jelenleg a 13 éven aluliak egyáltalán nem regisztrálhatnak Instagram fiókot, sőt, a supporton belül külön egység foglalkozik azzal, hogy felderítse az ezzel kapcsolatos visszaéléseket. A hírek szerint azonban úgy tűnik, hogy valamiért fontosnák tartják ennek a korosztálynak a megszólítását is.

A 18 éven aluliak nem kaphatnak üzenetet felnőtt Instagram felhasználóktól, hogy megvédjék őket a tiltott tartalmakba való betekintéstől. Ha valóban érkezik majd egy gyerekverzió, az nagy valószínűséggel még ennél is szigorúbban le lesz korlátozva, és egy szülői felügyelet funkció is esélyesnek tűnik.

Az Instagram rendkívül népszerű a tinik körében, ezért némileg érthető, hogy a Facebook a náluk is fiatalabbak megszólításában is lát lehetőséget. Az viszont nem tisztázott, pontosan hogyan is profitálna ebből a cég. Számos országban törvényileg korlátozzák a gyerekek reklámokkal való megkeresését, arról nem is beszélve, hogy bizonyos helyeken egyáltalán nem lehet kimondottan gyerekeknek szánt tartalmat gyártani.

A Messengernek jelenleg is van gyerekverziója, ahol a szülő határozhatja meg, hogy pontosan kikkel válthat üzenetet és beszélgethet az app használója, az Instagram esetében azonban ennél jóval bonyolultabb lesz belőni azt, hogy pontosan mit és hogyan csinálhat egy 13 éven aluli.

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó