IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az új Poco még elődeinél is olcsóbb lesz

A Xiaomi spin-off márkája bemutatta az új Poco M2 Prót, amivel keményen függőnek kell lennünk, ha egy nap alatt le akarjuk meríteni az aksiját.

A Poco (egyes piacokon Pocophone) egy érdekes jelenség. Pár éve kezdtek a kínai mobilok teret hódítani, köszönhetően az Apple még tovább drágulásának és eredeti ötleteik hiányának, a Samsungnál a túlárazottság és a megbízhatatlanság üldözi el az új vásárlókat, a torta nagyobb szeleteihez pedig az utóbbi években csak a Huawei jutott el a fent említett két óriáson kívül.

A Huawei egyébként remek stratégiával robbant be az európai piacra, olcsók voltak, jól felszereltek és külsőre sem volt gagyi hatásuk, sőt, a drágább modellek kifejezetten jól néztek ki. Népszerűségük növekedésével az áruk is kezdett emelkedni, ezért a piaci résüket azonnal be kellett tömni. Így lett populáris választás kontinensünkön a Xiaomi.

A Xiaomi amúgy is elképesztően olcsón árul nagy akkumulátorral rendelkezdő, jó specifikációkkal rendelkező készülékeket, hát még a leányvállalata. Az első telefonjuk, a Pocophone F1 64 GB/6 GB 350 dollárért jött ki 2018-ban, és borzasztó népszerű lett a 20 MP-es selfie kamerának, hátsó 15+5 MP-es kamerának és 4000 mAh-s aksijának köszönhetően. Egyik kedves ismerősöm azonnal megvette, ahogy Európában lehetett kapni, és azóta is boldog tulajdonosa. 2 éve gyorsan és megbízhatóan fut nála, aksiromlás nélkül.

 

A Poco F1 olcsó, népszerű és jó telefon volt – Forrás: DTechy

A Poconál azonban nem voltak valószínűleg beszámítható állapotban, amikor beárazták az F1 utódját, az F2 Prót. Idén májusban dobták ki és már 450 dollárba került, ami már duplája, mint egy Huawei P40 lite és épphogy olcsóbb a P40. És csupán csak egy jobb aksit, jobb kamerát és alapból 6 GB RAM-ot pakoltak bele.

Most azonban valószínűleg ezt az árazási balfékeskedést szeretnék jóvátenni, még az eddiginél is olcsóbban kínálják az új M2 Prót. A belső tulajdonságokra sem lehet panasz, ugyanis tulajdonképpen a Xiaomi Redmi Note 9 Pro indiai piacra lebutított változatáról beszélünk. Egy brutális, 5000 mAh-s akkumulátort helyeztek el benne, amit ráadásul gyorstöltés is támogat, és a Poco szerint a 33 W gyorstöltőjük félóra alatt már 50%-ra fel tudja tolni a kis zöld csíkot. A teljesítményt pedig egy Qualcomm Snapdragon 720G processzor támogatja, amivel biztosak lehetünk benne, hogy optimális akkumulátorhasználatot kapunk.

A Poco M2 Pro sokmindent tud, kevés pénzért – Forrás: AndroidGuys


Az M2 Pro 6.67 inches, 1080p felbontású kijelzővel és kiváló 395 ppi-s képsűrűséggel rendelkezik. Selfie kamerája 16 MP,-es, hátsó 4 kamerája pedig 48 MP + 8 MP + 5 MP + 2 MP,  így kétségtelenül jó lesz fotózásra is.

Háromféle verzió érkezik: 4 GB RAM/64 GB ($185), 6 GB RAM/64 GB ($200) és 6 GB RAM/128 GB ($225), mindezt zöld, fekete és kék színekben. Az értékesítése július közepén kezdődik, egyelőre hivatalosan kizárólag Indiában. Azért nem lennénk meglepve, ha az itthoni GSM-ek kínálatába is bekerülne akár már koraősszel. 

Forrás: The Verge

Neked bejön az új Poco? Adnál neki egy esélyt?

 

Kapcsolódó cikkeink

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó

Már jövőre élesben hasíthat a Xiaomi HyperCharge

Anikó

A Xiaomi okostelefon-eladásai megelőzték az Apple-ét

Anikó