IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Bivalyerős Apple TV érkezhet Zelda-szintű Arcade játékokkal

Egy leaker szerint a cupertinóiak a közelebb vinnék a médiaboxot a konzolokhoz, komoly pénzekkel támogatva néhány teljesítményigényes játék fejlesztését is.   

Az egy éves születésnapját nemrég ünneplő Apple Arcade-del kapcsolatban visszatérő kritika, hogy a 120-nál is több játékot kínáló választékában egyetlen összetettebb, „AAA-szerűbb” címet sem találni. A szolgáltatásra a leginkább talán azok az Apple TV-tulajdonosok panaszkodnak, akik szerették volna, ha az Arcade valamiféle konzolpótlékot varázsol a médialejátszójukból, ám végül csalódniuk kellett: a 2017-ben kiadott 4K-s modell az A10X chippel nem minden játékot futtat kielégítően, ráadásul a géphez járó távirányítót sem a gaminghez tervezték.

A Fudge nevű leaker szerint azonban az Apple most arra készül, hogy minden bajra gyógyírt kínál: új kontrollerrel érkezik a brutál erős A14X chippel szerelt Apple TV, az Arcade-et pedig olyan címekkel turbóznák fel, amik a nagy sikerű Zelda: Breath of The Wild méltó riválisai lehetnek.

A Twitteren megosztott „jóslat” konrétan azt írja, hogy az Apple hatalmas pénzt pumpál több, a Zelda BoTW színvonalát célzó cím fejlesztésébe, és ezért dolgoznak olyan Apple TV modelleken, melyek az iPad Prót is hajtó A12Z-t, vagy a még nem is létező „A14X-szerű” chipet kaphatják meg. A poszt azt is megjegyzi, hogy az új masinákhoz új kontroller készül, néhány Arcade-játék pedig csak az A13 chippel, vagy annál erősebbel szerelt eszközökön fog futni.

A leaker egyébként egy nappal korábban arról írt, hogy néhány Apple Arcade-fejlesztő már meg is kapta az A14X-szel hajtott Apple TV-ket a teszteléshez. Ha az AppleTrack szerint 90%-os pontosságú Fudge tippje beválik, a cupertinóiak valóban nagyot léphetnek előre egy saját konzol felé, ami akár még népszerű is lehet, ha kitartanak az Apple TV és az Arcade riválisoknál jóval kedvezőbb árazása mellett.

Egy erősebb Apple TV már mindenképp érett, az új iPad Airben és (várhatóan) az iPhone 12-ben dolgozó A14 módosított változata pedig komoly fegyverténynek bizonyulhat. A „konzolosítás” sikere viszont a játékokon áll vagy bukik. Szép dolog megcélozni a Zeldát, kérdés, hogy találnak-e olyan fejlesztőket, akik a befektetett pénzből képesek is a Nintendo klasszikusához mérhető eredményt kihozni.

Kapcsolódó cikkeink

Jelszómegosztási lehetőségen dolgozik a Netflix

Anikó

Egyre nagyobb teret nyernek a szolgáltatások és reklámok az Apple portfoliójában

Anikó

Három Daytime Emmy-díjat is elhozott az Apple TV+

Anikó