IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Dél-Koreába előbb jöhetnek az idei iPhone-ok?

A The Korean Herald értesülései szerint az Apple iPhone 12-es felhozatala korábban érkezhet Dél-Koreába, mint eddig, hogy a vállalat kihasználhassa az ország meglévő 5G-s hálózatának és felhasználóinak előnyét.

Bár az Apple még nem jelentette be második őszi főattrakcióját, egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy az idei esemény, mely lerántja a legújabb készülékekről a leplet valamikor októberben esedékes. A szivárogtató, Jon Prosser szerint egész konkrétan október 13. a nagy nap, a boltok polcaira pedig október 23-ával érkezhetnek meg a termékek.

Forrás: AppleInsider

Az elmúlt években az új iPhone-modellek körülbelül egy hónappal azután kerültek a polcokra Dél-Koreában, hogy más országokban megindult az értékesítés. Azonban helyi távközlési forrásokra hivatkozva a The Korean Herald úgy tudja, hogy az Apple az új 5G-képes modelljeit viszonylag korán, már október végén vagy november elején hozhatja az országba.

Dél-Korea volt az első olyan ország a világon, amely 2019-ben kereskedelmi forgalomba hozta az 5G-s hálózatokat. 2020 júliusára pedig már 8 millió felhasználót számlálnak. Csak viszonyításképp, az Egyesült Államok teljes területén ez a szám 1,18 millió.

Forrás: MacRumors

Ezenkívül Dél-Korea egyike azon kevés országnak, melyek a gyorsabb mmWave szolgáltatással felszerelt új iPhone-modellekhez jutnak hozzá. A TF Securities elemzője, Ming-Chi Kuo előrejelzése szerint mind a négy iPhone 12-es modell 5G kompatibilis lesz, de csak az egyes országokban értékesítettek kapják meg az mmWave technológiát.

Szintén a The Korea Herald szerint az iPhone 12 lehet az első okostelefon az országban, amely támogatja a gyorsabb 5G-spektrumot, amire a Samsung egyik 5G-s eszköze sem képes jelenleg. A Counterpoint Research adatai szerint az Apple a második legnépszerűbb márka a dél-koreai piacon. Ezzel viszont megdőlhet a Samsung 19%-os uralma?

Forrás: The Korean Herald

Borítókép: Nikkei

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó