IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Dől a dominó – Az USA után az EU-ból is kitiltják a Huaweit?

A Huawei kémkedési botránya tovább bonyolódik… Donald Trump után Oliver Dowden, az Egyesült Királyság Digitális Ügyekért Felelős Minisztere is bannolta a Huawei 5G-s hardvét, amit ki is kell majd vonni minden internetes hálózatból 2027-ig, sőt 2021 után már nem is vásárolhatnak többet a kínai technológiai vállalattól.

Azonban a kizárás nemcsak az internetes hálózatot és a Huawei chippeket használó eszközöket fenyegeti, hanem szinte az összes Huawei készüléket. Legújabb 5G-s telefonjaikban logikusan ezeket használják, és mivel hamarosan érvénybe lép a rendelet – igen már lassan augusztus van – , az majd teljesen ellehetetleníti őket a hardverek forgalmazásában. Addig is szürke zóna lesz, de a Huawei telefonosok jobb, ha sietnek a váltással az UK-ban. Ti mit szólnátok, ha nálunk is ez történne? Sok Huawei-es van köztetek kint a rengetegben?

Hogy az USA és az Egyesült Királyság után mely országok (ha egyáltalán) követik majd őket a dominódöntésben, nemtudni. De két ekkora ország tiltása már gondolkodásra ad okot. Vajon tényleg kémkedik a kínai kormány a világ fele után a Huawei telefonokkal és chipjeikkel vagy ez egy modern “hidegháború” immár az USA és Kína között, meg persze azok közt, akik beállnak a nagyfiúk mögé.

Forrás: Fossbyte

Mellesleg a Huawei azt közölte, hogy nagyon csalódottak és ez mindenképp rossz hír a szigetországban élő telefon felhasználóknak. Lemaradnak majd a technológia fejlődéséről és digitális leállósáv felé tart az országuk. Meg gondolom mindenki más akik eddig kitiltották őket…

De azért nem kell sajnálni a Huaweit, még mindig ők a világ egyik legnagyobb telekommunikációs elektronikai eszköz forgalmazója és már az Apple-t is túlszárnyalva, a Samsung mögött második helyen csücsülnek a ranglétrán. Amibe, ha kicsit belegondolunk, és egy pillanatra elhiszed a rémtörténeteket és a Huawei tényleg mindent lehallgat, ekkora felhasználó bázissal az azért elég CIA-s Edward Snowdenes fellegekbe emeli a dolgot…

A dominó tovább dőlése azonban még sok mindentől függ és sokmindent megváltoztathat, persze a Huawei mindent megfog tenni az apokalipszis megállításában.

Borító:Fossbytes
Forrás: androidauthority

Szerinted helyes döntés lenne a Huawei 5G-s chipjének tiltása Európa-szerte?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Anikó

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

Foltin