IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Európába is érkezik a Huawei Windows 10-es PC-je

A Huawei készen áll, hogy piacra dobja első asztali számítógépét Kínán kívül is. 

Amint azt a kínai gyártó minden mozgását figyelő HuaweiCentral kiszúrta, a Mate Station S névre keresztelt PC hamarosan megvásárolható lesz most először Kínán kívül is, Malajziában. A Huawei kompakt számítógépként hirdeti a konfigurációt egyedi hűtőrendszerrel, amely biztosítja a csendes működést és a minimális lefojtást.

A Mate Station S nagymértékben különbözik a vállalat korai asztali termékektől. Úgy tűnik, az új verzió egy áttervezett Mate Station B515 lehet, mely egy tavaly év végén Kínában piacra dobott Windowsos gép.

Forrás: HuaweiCentral

Bár megjelenése azóta kissé módosult, a Mate Station S-t egy AMD Ryzen 5 4600G CPU hajtja meg, és 8 GB DDR4 3200 MHz-es RAM-mal, valamint 256 GB M.2 SSD tárolóval látták el. A konfiguráció azonban változtatható. Arról nem esett szó, hogy melyik cég szállítja az alaplapot vagy a Huawei által fejlesztett egységről van szó. A Mate Station S Windows 10 rendszert futtat, ami Kínán kívül sokkal vonzóbbá teszi a gépet.

A Huawei úgy tűnik, elsősorban nem feltétlen az egyedi vásárlókat célozza meg. A Mate Station S továbbra is tartalmaz egy soros portot a gép hátsó részén, amely üzletorientált felhasználásra utalhat. Hátul található még egy VGA és HDMI port is, míg az USB-C csatlakozók elöl kaptak helyet. És természetesen a vezeték nélküli opciók sem maradhatnak el, beleértve a Bluetooth 5.0-ás és a kétsávos Wi-Fi kapcsolatot. Ráadásul az asztali gépeknél ritkaság számba menő NFC-s technológiát is beépítették a gépbe.

Forrás: Aroged

A Huawei a Mate Station S-t egy 23,8 hüvelykes kijelző és opcionális intelligens billentyűzet társaságában értékesíti. Ez utóbbinak része a Huawei mobileszközeiből már ismert egyetlen érintéssel történő megosztási lehetőség és egy ujjlenyomat-olvasó funkció is.

Bár a PC már felbukkant a Huawei malajziai üzletének oldalán, az árazás és rendelkezésre állás részletei egyelőre hiányosak. Ugyanekkor a Huawei France bejelentette, hogy a MateStation S júniustól lesz kapható Franciaországban 649,99 eurós kezdő áron, a konfiguráció 256 GB SSD-t és 8 GB RAM-ot foglal magába.

Forrás és borítókép: HuaweiCentral

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Anikó

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

Foltin