IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Folytonosság – Handoff használata eszközök közt

A Handoff Folytonossági funkció használatával lehetőséged nyílik arra, hogy elkezdj az egyik eszközödön dolgozni, majd ugyanonnan folytasd a másikon.

Kezdj el írni egy emailt az iPhone-odon, majd folytasd ugyanott a Maceden. Kezdj el egy dokumentumot szerkeszteni a gépeden, majd folyatasd ugyanott az iPadeden. Fogadj egy hívást az Apple Watchod segítségével, majd folytasd a hívást az iPhone-odon. A sort még számtalan példával lehetne folytatni.

Forrás: Apple Support

A funkció működéséhez természetesen ugyanazoknak a feltételeknek teljesülni kell, mint amikről már korábban is minden folytonossági cikkben megemlékeztem. Ami fontos: az iPhone-oknak, iPadeknek, iPodoknak, Apple Watchoknak és Maceknek mind-mind vannak Handoff funkciói. Ezért ahhoz, hogy az oda-vissza csiki-csuki működjön az eszközök közt, az alábbi feltételeknek minden esetben teljesülni kell.

  • Minden készüléken be kell jelentkezned az iCloud fiókodba, ugyanazzal az Apple ID-val
  • Bekapcsolva kell lennie a Wi-Fi-nek, Bluetoothnak és magának a Handoff funkciónak

Macen: Válaszd az Apple menü > Rendszerbeállítások menüpontot, majd kattints az Általános elemre és jelöld be a „Handoff engedélyezése a Mac és az Ön iCloud-eszközei közt” jelölőnégyzetet

iPhone, iPad vagy iPod touch esetében: Lépj a Beállítások > Általános > Handoff menüpontba, és kapcsold be a Handoffot

Apple Watchon: Nyisd meg az Apple Watch alkalmazást az iPhone-odon, koppints az Általános menüpontra, majd kapcsold be a Handoff engedélyezése elemet

Handoffal az alábbi natív alkalmazások működnek: Mail, Térképek, Safari, Emlékeztetők, Naptár, Kontaktok, Pages, Numbers, Keynote. Meg emellett még egy rakat harmadik féltől származó alkalmazás, pl. a Google Chrome.

A Handoff használatához:

  • Kezdj el dolgozni bármelyik eszközödön egy olyan appban, ami támogatja a Handoffot, pl. kezdj el böngészni Safariban
  • Majd folytasd onnan, ahol abbahagytad, egy másik eszközön
    • Mac esetén, ha szeretnél az adott munkamenetre váltani, akkor kattints az alkalmazás ikonjára a dokkon

    • iPhone, iPad és iPod touch esetén pedig nyisd meg az Alkalmazásváltót és menj a képernyő alján található értesítésre

Kedvenc Handoffos részem a különböző eszközökön történő hívás fogadás mellett a hívások átváltása eszközök közt.

Tételezzük fel, cseng a telefonod, amit ugye helyből fel tudsz venni az iPadeden, ami éppen a kezed ügyébe kerül. De a hívás közben át kell ülnöd a géped elé. Minek cipelnéd magaddal az iPaded, mikor egy gombnyomással át is lökheted a hívást pl. a Macedre is.

Ehhez nincs más dolgod, mint azon az eszközön, melyen fogadtad a hívást megnyomni az Audio gombot és kiválasztani az alul megjelenő listából a készüléket, amin szeretnéd folytatni a hívást.

További cikkek Folytonosság témában:

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó