IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Folytonosság – oldd fel Maced az Apple Watchod segítségével

Az Apple Watchod nem csak akkor lehet remek társad, ha az edzésed eredményeit kell monitoroznod vagy Apple Pay-jel szeretnél fizetni. Bár iPhone-hoz párosítva az igazi, olykor-olykor abból is jó dolgok sülhetnek ki, ha a Maceddel áll össze. Ilyen az automatikus feloldás és jelszókérelmek jóváhagyása is a Folytonosság keretében.

Automatikus bejelentkezés során, ha feloldva a csuklódon viseled az Apple Watchod, akkor a Maced felnyitva azonnal automatikusan megtörténik az azonosítás, nem kell begépelned a jelszavad vagy használnod a Touch ID-t – Mac típustól függően.

Míg jelszókérelmek jóváhagyása funkció esetében szintén az Apple Watchodat használhatod admin jelszavad megadásához, de nem a Maced feloldásához, hanem a Safariban mentett jelszavak vagy zárolt jegyzetek megjelenítéséhez, alkalmazások telepítésének engedélyezéséhez vagy a Rendszerbeállítások beállításainak feloldásához.

Kezdjük megint a szokásos követelményekkel. A feloldáshoz szoftveres vonalon a gépednek legalább Sierrát kell futtatnia, az Apple Watchodra pedig minimum watchOS 3-at kell telepítened. És persze itt van a szintén szokásos kétlépéses hitelesítés és ugyanazzal az Apple ID-val történő bejelentkezés. Míg a jelszókérelmek jóváhagyásához macOS Catalina és watchOS 6 kell.

Automatikus feloldás beállításához és a jelszókérelmek jóváhagyásának engedélyezéséhez az Apple menüben > válaszd a Rendszerbeállításokat, majd a Biztonság és adatvédelem opciót. Majd az Általános lapfülön pipáld be „Az Apple Watch használata az alkalmazások és a Mac gép feloldásához” vagy „A Mac feloldásának engedélyezése az Ön Apple Watcha számára” lehetőséget.

Azon kívül, hogy kipróbálod a funkciókat, megbizonyosodhatsz a Rendszerinformációk között arról is, hogy jól állítottad-e be a feloldást. Tartsd lenyomva az Option/Alt (⌥) billentyűt az Apple menü > Rendszerinformációk lehetőség kiválasztásakor. Majd a Hálózat > Wi-Fi menüben a baloldali menüsávon keresd meg az Automatikus feloldás sort, ha „Támogatott” státuszú a funkció, akkor mindent jól állítottál be.

További cikkek Folytonosság témában:

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó