IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Gyártási probléma miatt nem kaptunk AirPods-fejhallgatót?

Az egyik közismert szivárogtató szerint az Apple nem várt gondokba ütközött az új AirPods-modell gyártása során, így az sem biztos, hogy még az idén befut a termék.

Három nap. Pontosan ennyi idő telt el azóta, hogy utoljára Apple-t érintő pletykákról írtunk, ráadásul akkor is az AirPods Studióról, a cupertinóiak évek óta várt vezeték nélküli fejhallgatójáról volt szó. Úgy néz ki, hogy az új iPhone-ok megjelenésével sem csillapodnak a szivárogtatások, mivel  a szorgosnál is szorgosabb Jon Prosser most ismét jelentkezett egy újabb értesüléssel.

Prosser legutóbb pontosan megtippelte, hogy az iPhone 12-modellcsalád egyáltalán nem kapja meg a 120 Hz-es kijelzőt (a gyorsuló Face ID-t viszont nem találta el, legalábbis az eseményen erről nem beszélt az Apple), valamint azt is, hogy az október 13-i eventen nem fogják bemutatni az AirPods Studiót. Ezúttal az utóbbival kapcsolatban azt állítja, hogy az Apple a gyártás során „komoly” gondokba ütközött, ami miatt lényeges funkciókat kellett eltávolítaniuk az eszközből.

Twitteren megosztott posztjában azt is megemlíti, hogy a jelek szerint a legjobb esetben is csak decemberben indulhat a termék szállítása. A bejegyzéshez fűzött hozzászólásában úgy fogalmaz, hogy a fennakadás ellenére még mindig kaphatunk egy októberi bejelentést év végi szállítással, viszont a problémák akár azt is jelenthetik, hogy a B515 kódnevű AirPods Studio csak márciusban debütál. Az őszi bejelentés és a decemberi szállítás egyébként nem lenne példa nélküli, hiszen 2016-ban az eredeti AirPodsot is októberben prezentálták, az első vásárlók pedig decemberben jutottak hozzá (no persze Magyarországon azért nem túl sokan).

Az AirPods Studióval kapcsolatban Prosser egyébként korábban a következőket osztotta meg fő tudnivalóként: magas minőségű bőr és fém anyagok; mágneses, megfordítható fültokok; USB-C bemenet. A szivárogtató ezeken kívül az árat is tudni véli, szerinte a fejhallgató luxusváltozata 599 dollárért kerül majd boltokba.

Forrás: 9to5Mac