IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Akár már idén videórandizhatunk Tinderen!

A legnagyobb randiapp még idén előállna a saját, alkalmazáson belüli videós opciójával.

A koronavírus okozta helyzetben egyértelműen a videóalapú chatszolgáltatók szerezték meg az egyik legnagyobb szeletet a tortából. A Zoom, a hamarosan érkező Messenger Rooms, a Google Meet, és persze a többiek brutálisan sokat fejlődtek, és mindez a felhasználók számán is komolyan meglátszik. Persze ez korántsem véletlen: ha betartjuk a szabályokat, akkor jelenleg ez az egyetlen formája annak, hogy barátainkat, családtagjainkat, kollégáinkat láthassuk.

Azért ez valahogy mégsem az igazi.. Forrás: Love4you

De mi van a randizási szokásokkal? Ebben a helyzetben az egyik legrosszabb lehet szinglinek lenni, hisz randikra nem nagyon járhatsz, se bárokba ismerkedni, se eseményekre, se fesztiválokra nem tudsz elmenni. Ráadásul az sem lehet előnyös, ha az első 4-5 alkalommal csak maszkban látjátok egymást… Éppen ezért nem csoda, hogy a Tinder számai is drasztikusan csökkentek: a 30 év alatti nők például 37%-kal kevesebb pasit huzigáltak jobbra-balra.

Úgy néz ki azonban, van megoldása az applikációt birtokló Match Groupnak: a helyzetre reagálva az appon belüli videós chatet tervezik behozni a Tinderbe, ezzel előtérbe hozva az online randit az élő helyett. Ráadásul ezzel a lépéssel a fölösleges találkozók is megelőzhetők lesznek, és az is megváltozhat, hogy egy-egy fotó alapján hozzunk véleményt a jelöltekről. Arról egyelőre nincs hír, milyen formában és mikor érkezhet az új fícsör, azonban már az is nagy szó, hogy egyáltalán elkezdték lefejleszteni, ez ugyanis messze az app legnagyobb újítása lesz az indulás óta.

Mostantól hamarabb is kiderülhet, ha a másik fél mégsem olyan, mint a képeken. Forrás: Fiverr

Az egyetlen, már most látható nehézség a személyes biztonságot érinti, az idegenek közti videózás ugyanis mindig meredek terep. Az abuzív tartalmak kiszűrése nem egyszerű, így a Match egyelőre nem is tudja, hogy saját házon belül kíván e megoldást találni a helyzetre, esetleg egy külsős csapatot kér majd fel a munkára. Reméljük, sikerül megoldani, ez ugyanis komoly buktatója lehet az indulásnak.

Forrás: The Verge

Te randiznál online?

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok kenterbe verte a Facebookot és a YouTube-ot is

Nagy Deborah

Itt a Tinder válasza a koronavírusra: Jön a videóchat funkció

Nagy Deborah

Magyarországon is indul a Facebook Dating, ahol végre matchelhetünk a régen kinézett ismerősünkkel

Nagy Deborah