IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itthon sem lesz túl drága az új alap-Xbox

Sokat spórolhatunk, ha lemondunk az optikai meghajtóról és némi teljesítményről, míg a normál kivitel azért már zsebbenyúlósabb lesz.

Még csak néhány napja számoltunk be arról, hogy kiszivárgott az újgenerációs Xboxok nemzetközi ára és megjelenési dátuma, de már itt is vannak a hazai rajtra vonatkozó legfontosabb információk. Az Xbox Magyarország által tegnap közzétett Twitter-posztból kiderült, hogy az optikai meghajtóval szerelt Series X 184 990 forintért, az optikai meghajtó nélküli Series S 113 990 forintért lehet majd a miénk. Az előrendeléseket szeptember 22-től adhatjuk le, a megjelenés november 10-én esedékes.

A belépő masina árazása nem is vészes annak fényében, hogy a legutóbbi generációváltáskor debütált Xbox One még 499 euróról indult, s Magyarországon 159 000 forintért kínálták. A Kinect nélküli olcsóbb változat később javított a helyzeten, ezt 2014 nyarától 129 000 forintos hivatalos áron lehetett beszerezni. A Microsoft konzolos divíziójánál egyébként korábban is előfordult, hogy kihagytak valamit a jóárasítás jegyében. A 2005-ben bemutatott Xbox 360-ból például készült egy Core nevű változat is 100 dollárral olcsóbban (399 dollár helyett 299 dollárért), amibe nem szereltek HDD-t, gyári videókábelével csak az SD felbontást tudta, és még a kontrollere is egyszerű vezetékes kivitelben érkezett.

Az új Series S-nél viszont szerencsére kapunk tárhelyet (512 GB SSD), még ha várhatóan kevesebbet is, mint a Series X esetében (1TB SSD). A két rendszer közötti egyéb lényeges különbségek érintik a teljesítményt (Series X: 12 TFLOPS, Series S: 4 TFLOPS), a támogatott maximális felbontást (Series X: 4K, Series S: 1440p), valamint az optikai meghajtót is, amit a Series S-ben hiába keresünk. Így tehát az olcsóbb gépre voksolóknak búcsút kell inteniük a használt játékoknak és a csereberének is. A Series S-ről egyébként korábban egy hosszabb videó is kiszivárgott, amit a WalkingCat nevű Twitter-felhasználó osztott meg a világgal.

 

Kapcsolódó cikkeink

Böngészőben futtatható Windows verzióval rukkolt elő a Microsoft

Anikó

Jobs mindig képes volt valami meglepőt alkotni

Anikó

Néhány dolgot elleshetne a Windows 11-től a macOS is

Anikó