IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkezett az iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 és watchOS 7 következő bétája

Egyre inkább közelítünk a végleges verzióhoz, hiszen sűrűsödnek a béták, az új funkciók pedig fogynak. Épp ezért sajnálatomra a az iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 és watchOS 7 soronkövetkező nyolcadik bétája nagy újdonságokat nem hozott, csak kisebb hibajavításokat. 

A rendszer gyökeres változásokat hoz az operációs rendszer életében. Sokkal nyíltabb lesz a Főképernyő, jönnek a Widgetek, App Library és a Picture in Picture mód videós tartalmak számára. Számtalan szempontból megújul az Üzenetek alkalmazás és az Apple Maps, lesznek App Clipek és még megannyi apróság került fel idén a finomságok listájára.

Egyik szemem sír, a másik üveg, amikor az iOS bétája frissül. Egyrészt azért, mert az újdonságként bemutatott funkciókkal kapcsolatban, pl. Widgets sokkal nagyobb elvárásom volt. A kezdetleges néhány opció után azért csepegett egy két új alkalmazás, amit be lehet állítani. De nálam még mindig nem jött meg az az áttörés, amire a beharangozó után vártam. Aztán, lehet csak nálam van gond a toronyban…

Bár a macOS 11-et, a tvOS 14-et és a watchOS 7-et is rendületlenül finomítgatják és csiszolják az Apple fejlesztői. Ezekbe a rendszerekbe most nem került nem hogy izgalmas, de egyáltalán semmilyen újítás. Sajnos.

Kapcsolódó cikkeink

Már letölthető a macOS Ventura

Anikó

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Jöhet a macOS Ventura régebbi Macekre is

Anikó